19 травня 2024, неділя

На Кіровоградщині працевлаштували лише двох демобілізованих бійців АТО

В Онуфріївському районному центрі зайнятості за участі соціальних партнерів відбувся День зайнятості для чоловіків, під час якого проведено низку інформаційно-довідкових, консультаційних, просвітницьких заходів, зокрема, семінарів з техніки пошуку роботи, а також тих, які орієнтують незайнятих громадян на військову службу за контрактом. До його проведення залучено представників районного військового комісаріату. Про це Златополю повідомили у прес-службі установи.
Розпочав захід Вадим Крамаренко, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості, який наголосив, що для переважної більшості чоловіків основною проблемою сьогодні є відсутність постійної зайнятості, і, як результат – неспроможність утримувати власну родину, у них з'явилася не впевненість у завтрашньому дні та ін. Аби допомогти незайнятим трудовою діяльністю громадянам знайти своє місце на ринку праці, служба зайнятості пропонує соціальні послуги, що спрямовані на прискорення їхнього працевлаштування.
«На сьогодні служба в Збройних Силах України за контрактом може вирішити питання працевлаштування безробітних з достойним рівнем оплати праці. З початку року 6 безробітних громадян, одна з яких жінка, виявили бажання та сьогодні проходять військову службу за контрактом», – зазначив фахівець районного  центру зайнятості.
Представник районного військового комісаріату Микола Шумило докладно розповів шукачам роботи про порядок відбору громадян України на військову службу за контрактом, особливості зачислення громадян до складу Збройних Сил України. Ознайомив з основними вимогами до посад та пільгами і гарантіями для військовослужбовців, поінформував і про переваги грошового, медичного, житлового та пенсійного забезпечення. «Охочим змінити цивільний одяг на військовий стрій гарантується заробітна плата, що стартує від 7 000 грн, додаткові кошти у разі перебування у зоні проведення АТО, соціальний захист, лікування та відпочинок у підвідомчих санаторних закладах, речове забезпечення відповідно до визначених норм та ін.», – відмітив М. Шумило.
До того ж безробітні чоловіки отримали актуальну інформацію про стан місцевого ринку праці, соціальні послуги, що надає служба зайнятості клієнтам тощо. Увага присутніх зосереджувалась і на основних аспектах проходження професійного навчання: його види й форми, професії та заклади, де можна здобути обраний фах, специфіці підготовки в центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості. Крім цього, наголошувалось на перевагах легальної зайнятості населення, яка є запорукою соціального захисту працівників.
В результаті проведеного заходу дві особи з числа демобілізованих військовослужбовців та учасників АТО отримали направлення на працевлаштування до Онуфріївського кінного заводу № 175.
 
На Кіровоградщині працевлаштували лише двох демобілізованих бійців АТО
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований