19 травня 2024, неділя

У Кіровограді форум «На захист Конституції України» збере науковців, юристів та чиновників

Ініціатором проведення Форуму виступив заступник голови Кіровоградської обласної ради, співголова Кіровоградської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення Ігор Степура, повідомляють організатори заходу.
 
У Форумі візьмуть участь представники 11 областей України: Кіровоградської, Львівської, Харківської, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Київської, Херсонської, Житомирської, Черкаської, Запорізької, Чернігівської, Полтавської.
Учасниками Форуму стануть правознавці, правозахисники, представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій та політичних партій.
Форум є унікальним майданчиком для демонстрації конституційних позицій на захист прав і свобод територіальних громад сіл, селищ і міст України, що вже є закріпленими у діючій Конституції України.
Експерти з децентралізації запропонують концепцію успішної моделі розвитку Української Держави та суспільства, що базується на правових засадах Європейської Хартії місцевого самоврядування, яка була ратифікована Верховною Радою України в далекому 1997 році, але й до цього моменту не була реалізована.
Форум запропонує територіальним громадам сіл, селищ і міст Кіровоградщини європейський конституційний шлях для економічного розвитку та досягнення спроможності утримувати власними силами дитячі садочки, школи, будинки культури, амбулаторії, дороги та інші об`єкти комунальної власності – шлях, що є альтернативним тому примусовому «добровільному» об`єднанню територіальних громад, яке проти бажання та без належного сприйняття нав`язується наразі по всій Кіровоградщині з боку місцевих державних адміністрацій.
 
Час проведення: 9 липня (субота) 2016 року, 12:00 – 15:00
Місце проведення: м. Кіровоград, вул. Ушакова 1а, 
готель "Турист", 3-й поверх, конференц-зала.
 
У Кіровограді форум «На захист Конституції України» збере науковців, юристів та чиновників
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований