19 травня 2024, неділя

Нацгвардія провела змагання гранатометників пам’яті кіровоградця Євгена Тельнова (ФОТО)

У Навчальному центрі Нацгвардії «Старе» звання кращих гранатометників виборювали 13 команд, які представляли оперативно-територіальні об’єднання та частини прямого підпорядкування НГУ. В загальному заліку у першій підгрупі перше місце посів гранатометний розрахунок Західного ОТО, друге місце – за Південним ОТО, представники Східного ОТО Нацгвардії посіли третє місце.
Серед частин прямого підпорядкування переможцями стали гранатометники окремої бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав. Із невеликим відривом друге місце виборов дніпропетровський полк охорони особливо важливих державних об’єктів. На почесному ж третьому місці шосткінський полк ОВО. Переможці отримали кубки, дипломи, грамоти, пам’ятні подарунки, а також грошові премії.
Змагання присвятили пам’яті загиблого в АТО добровольця батальйону спеціального призначення «Донбас» кавалера ордена «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) солдата резерву Євгена Тельнова.
[widgetkit id=1322]
Нагадаємо, Євген Тельнов захищав територіальну цілісність країни на сході, знищив дві одиниці ворожої бронетехніки, був поранений та знову повернувся на фронт. 15 лютого 2015 року поблизу населеного пункту Широкине Донецької області колона батальйону, в якій знаходився боєць, в умовах поганої видимості натрапила на ворожий блокпост. Представники незаконних збройних формувань відкрили щільний вогонь по військовослужбовцям. Солдат Тельнов під час бою особисто знешкодив кількох терористів, але під час евакуації з-під обстрілу пораненого товариша отримав поранення несумісні з життям.
На заходах, присвячених завершенню змагань, були присутні дружина і донька загиблого гвардійця. Вдова Євгена Тельнова Світлана, звертаючись до гвардійців, подякувала за їм за збереження пам'яті і посмертну шану її чоловіка, а також побажала молодим воїнам бути мужніми і не боятися захищати свій народ.
Департамент комунікації МВС України
за матеріалами прес-служби НГУ
Нацгвардія провела змагання гранатометників пам’яті кіровоградця Євгена Тельнова (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований