13 червня 2024, четвер

На Кіровоградщині засудили громадянина Росії, що скоїв ДТП

Петрівський районний суд Кіровоградської області засудив житель Російської  Федерації до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки. Про це йдеться у вироку суду, опублікованій у Єдиному державному реєстрі судових рішень України, пише Рідний Край.
23 грудня минулого року близько 16 години 35 хвилин  росіянин керував автомобілему в стані алкогольного сп'яніння на 115 км. автодороги Устиніка – Петрове – Жовті Води, в межах населеного пункту с. Петрівське Петрівського району Кіровоградської області, чоловік збив жінку. Потерпіла отримала важкі травми, які виявилися несумісні з життям.  Допитаний в судовому засіданні обвинувачений частково визнав свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення та пояснив суду, що він у власному користуванні має автомобіль, зранку він вирішив прогулятись і пішов на автостоянку за автомобілем. Потім він вирішив покінчити життя самогубством і тому вирішив розбитись на автомобілі. Після чого він вжив пляшку горілку, написав записку, щоб нікого не винуватили в його смерті і поїхав в сторону с. Петрівське Петрівського району.
Кіровоградської області на виїзді з м. Жовті Води Дніпропетровської області. Він хотів врізатись в залізний стовп, який знаходився з правої сторони, під трубами. Після чого він розігнався і поїхав, людей в той момент він не бачив, що було далі він не пам'ятає, а коли він прийшов в себе, то був в лікарні. Він не вважає себе винним в смерті потерпілої, так як він вважає, що це був нещасний випадок і у нього не було наміру позбавляти життя потерпілу так, як він не бачив її. Крім цього він не погоджується з тим, що ДТП було ним скоєно на автодорозі Устиніка – Петрове – ЖовтіВоди, в межах населеного пункту с. Петрівське Петрівського району Кіровоградської області, а настоює на тому, що ДТП ним було скоєно на виїзді з м. Жовті Води Дніпропетровської області в сторону с. Петрівське Петрівського району Кіровоградської області, під трубами.
В ході судового розгляду кримінального провадження були допитані потерпіла та свідки.
Сестра загиблої в ДТП жінки зазначила, що приїхавши на місце ДТП вона побачила автомобіль, який врізався у дерево та знаходився на узбіччі дороги. Водія в автомобілі вже не було, а неподалік автомобіля лежала її мертва сестра. Смертю сестри їй спричинено матеріальну та моральну шкоду, так, як обвинувачений добровільно допомоги їй не надавав. Матеріальну шкоду вона оцінює в 4 128 гривень 60 копійок, це витрати на поховання сестри, а моральну шкоду вона оцінює в 500 000 гривень, так як вона втратила свою близьку людину.
Дружина обвинувачуваного зазначила, що її чоловік в обідній час вийшов з дому та сказав, що піде прогулятись. А пізніше вона дізналась, що він потрапив в ДТП. Коли вона відвідувала чоловіка в лікарні то він повідомив, що збирався покінчити життя самогубством на автомобілі. В її присутності чоловік алкогольні напоїне вживав. За кермо в нетверезому стані він  раніше не сідав. ЇЇ чоловік  останні п'ять років дуже хворіє, йому зробили декілька операцій в Росії.
На Кіровоградщині засудили громадянина Росії, що скоїв ДТП
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований