18 травня 2024, субота

Кіровоградські волонтери розказали, хто і як їм допомагає

Сьогодні в Кіровоградському прес-клубі волонтери, що доставляють допомогу бійцям в зону АТО (в м. Щастя) провели прес-конференцію, на якій розповіли про те, як держава забезпечує своїх бійців, хто допомагає власне волонтерам та ініціювали збір волонтерів через півтора тижні на Площі героїв Майдану (анонс про це читайте днями).
“Ми працюємо на оптовому ринку, підприємці. Коли до нас прийшов Павло Кучеренко, одразу відгукнулись допомогти, і от уже два місяці відправляємо гуманітарні вантажі до м. Щастя та Донецького аеропорту. За той термін, що працюємо в цьому напрямку, вдалось зібрати силами підприємців ринку близько 70 тис. грн. та декілька десятків тон продовольства та медикаментів”, – розповів присутнім журналістам підприємець Олександр Ланько. 
Сам волонтер Павло Кучеренко ,котрий останні роки проживав в м. Щастя, не стримував емоцій розповідаючи про реалії волонтерського руху. “В армії нажаль бардак – хлопцям не підвозять ні амуніції, ні продовольства, ні теплих речей. Наші місцеві підприємці нажаль також не завжди розуміють, що лише наші бійці на передовій стримують війні і не дають їй розгорітись в наших домівках. Намає ніякої антитерористичної операції, це війна і необхідно називати речі своїми іменами. Там уже давно немає жодних ополченців-сепаратистів, лише російські регулярні війська і найманці.Хочу окремо пояснити свою позицію – допомагати потрібно всім, не лише кіровоградцям чи жителям області. Або ми об’єднаємось, або програємо цю війну.”
Теплі речі, медикаменти, амуніція, харчі – волонтери готові прийняти будь яку допомогу. Знайти волонтерський пункт Павла Кучеренка можна на оптовому овочевому ринку, що навпроти “Фуршету”, під великим жовто-блакитним стягом. Зв’язатись з благодійником можна за номерами телефону: 0951406267, 0678502109.
Прозвучала на зустрічі й пропозиція – створити хоча б в області координаційний центр для допомоги бійцям в зоні АТО.
Кіровоградські волонтери розказали, хто і як їм допомагає
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований