19 травня 2024, неділя

Кіровоград: ПАТ “Гідросила” відпрацювала практичні дії по укриттю в захисній споруді

На підприємстві ПАТ «Гідросила» відбулось відпрацювання практичних дій по укриттю в захисній споруді. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу УДСНС у Кіровоградській області   .
За тактичним задумом, підприємство отримало завдання на продовження виробничої діяльності в умовах військової загрози. Рішенням адміністрації всі формування цивільного захисту заводу приведені в готовність. Попередньо захисну споруду підготовлено до використання, організовано постійне чергування персоналу, який обслуговує приміщення. 
Після отримання черговим диспетчером повідомлення про загрозу авіаційного обстрілу деяких об’єктів міста, він повинен поставити до відома керівництво підприємства. Директор віддає наказ про укриття  персоналу у захисних спорудах. Далі за сценарієм навчань працівники підприємства залишають виробничі приміщення, попередньо вимкнувши обладнання, та, керуючись вказівниками, поспішають, але без паніки, до входу у сховище, де їхні дії вже скеровують члени ланки по заповненню і розміщенню осіб в укритті. Одночасно з цим свої пости займають члени групи по обслуговуванню захисної споруди: слюсар з обслуговування вентиляції, електрик, сантехнік, телефоніст, дозиметрист і хімік, сандружинниці. 
Після проведення фахівцями відповідної ланки радіаційної та хімічної розвідки, визначення наявності радіаційного й хімічного зараження, ступеня пожежної безпеки та руйнувань, з результатами спостережень та вимірювань ознайомлюють керівника об’єкта, який дозволяє персоналу залишити укриття. 
Під час цих навчань працівники підприємства навчились, як діятимуть після сигналу тривоги, дізнались, як поводитись в укритті та надавати першу допомогу, а персонал по обслуговуванню об’єкта укриття практично відпрацював покладені на них завдання.
           
 
Кіровоград: ПАТ “Гідросила” відпрацювала практичні дії по укриттю в захисній споруді
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований