18 травня 2024, субота

Підприємці Кіровоградщини отримали майже 2,5 тис. ліцензій на право торгівлі алкоголем та тютюном

З початку 2014 року суб’єктам господарювання видано 2464 ліцензій, з них 1239 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 1225 – тютюновими виробами. До місцевого бюджету надійшло 7,5 млн.грн. від плати за ліцензії. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу ГУ ДФС у Кіровоградській області. 
Основним із завдань органів фіскальної служби є контроль за дотриманням продавцями Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів” у частині заборони продажу таких товарів особам, які не досягли 18 років.
Так, в результаті контрольно-перевірочної роботи в області анульовано 9 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за продаж зазначених товарів неповнолітнім. 
Загалом, протягом січня – вересня 2014 року виробниками лікеро-горілчаної продукції і пива до загального фонду державного бюджету сплачено 11,8 млн.грн. акцизного податку.
Нагадаємо, з 04.09.14 набрали чинності (крім деяких норм) зміни, внесені до Податкового кодексу України та деяких законів України, якими посилено контроль за обігом підакцизних товарів  і процедурою документального оформлення операцій із ввезення/вивезення спирту та лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів; уточнено окремі податкові норми, зокрема розширено функціональні повноваження представників органів ДФС на акцизних складах з метою підвищення ефективності їх роботи та забезпечення бюджетних надходжень з акцизного податку у повному обсязі.
 
Підприємці Кіровоградщини отримали майже 2,5 тис. ліцензій на право торгівлі алкоголем та тютюном
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований