15 травня 2024, середа

Кропивницький історик: у Волинській трагедії винні як українці, так і поляки (ВІДЕО)

В обласному художньому музеї кропивницький історик Юрій Митрофаненко прочитав лекцію про Волинську трагедію, пише Рідний Край..
Провести захід спонукало рішення Польського сейму про визнання геноциду поляків під час трагічних подій у 1943-1945 роках на Волині. Про це зазначив очільник обласного товариства «Просвіти» Олександр Ратушняк.
«Геноцид – це вчинення злочину проти беззбройного і беззахисного населення, яке не мало можливості чинити опору. Але чи не чинило опір польське населення? Адже відомо, що під час війни страждають обидві сторони, а під час геноциду несе втрати лише один народ. Можемо говорити про геноцид ромського населення, євреїв. Але важко говорити про знищення громадян Речі Посполитої, якщо спротив був між громадянинами однієї і тої ж держави, бо це вже громадянська війна. Ще одне питання, що в 1941 році як держави Речі Посполитої не існувало», – зазначив історик Юрій Митрофаненко.
За словами Митрофаненка, українці як і поляки винні у цій історичній трагедії, але потрібно пробачати і просити пробачення. Хоча історик вважає, що кожна нація має право на власного героя, який може не завжди подобатися сусідній державі.  
Деталі дивіться в сюжеті. 
{youtube}v=GOMwnNZTvwo{/youtube}
Кропивницький історик: у Волинській трагедії винні як українці, так і поляки (ВІДЕО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований