02 червня 2024, неділя

На Кіровоградщині перевірять начальника управління освіти, який таємно “реорганізував” школу

26 липня в місті Світловодськ, що на Кіровоградщині, з метою виявлення і встановлення порушень права дитини на освіту розпочалася службова перевірка діяльності начальника управління освіти виконавчого комітету міської ради Френкеля Г.Ю.
Про це в офіційній відповіді на звернення депутатки Світловодської міськради від ВО «Свобода» Тетяні Веремієнко повідомив мер Світловодська Валентин Козярчук, передає Гречка.
За інформацією прес-служби Кропивницької обласної організації ВО "Свобода", відповідне звернення за проханням батьків учнів ЗОШ № 9 мікрорайону Ревівка депутатка спрямувала до міського голови ще 6 червня 2016 року.
За словами Тетяни Веремієнко, посадова особа Френкель Геннадій Юрійович таємно, без відповідного інформування органів місцевого самоврядування та виконавчої влади самовільно оголосив батькам 10-11 класів ЗОШ №9 міста Світловодська про зміну ступеня загальноосвітньої школи. Відповідно, без жодного рішення міської ради чи міськвиконкому або інших підстав, батькам учнів 10-11 класів запропонували забрати документи та надати довідки, до якого навчального закладу їх дитина була переведена.
Як свідчить Веремієнко, ще 2 червня 2016 року вона спільно з депутатом Кіровоградської обласної ради Максимом Дескатом була присутня на батьківських зборах, в ході яких з боку п. Френкеля і керівництва школи чинився тиск на батьків учнів старших класів. Є відеозаписи, які даний факт підтверджують. Відповідно, відразу ж був підготований проект звернення, який, на жаль, депутати Світловодської міської ради не підтримали, заявивши, що з повідомленням про злочин слід іти в поліцію, але не до них.
Депутатка ж наполягає, що міська влада має всі інструменти для того, аби встановити факт порушень Френкелем Г.Ю. і допомогти мешканцям Ревівки зберегти повноцінну школу. Але, попри реакцію міського голови, Тетяна Веремієнко висловлює стурбованість тим, що навіть за відповідного розпорядження доля дітей залишається під питанням. Міська влада розгляне це питання аж у кінці серпня по факту наповнення класів. Ніхто зараз не може дати гарантію того, що класи залишаться, оскільки все залежить від батьків, які по суті є «заручниками ситуації». Деякі з них, зневірені і розгублені, усе ж забирають документи зі школи.
Саме тому, паралельно зі службовим розслідуванням у міській раді, депутатка готує ще одне звернення – Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Лутковській Валерії Володимирівні.
«Хочу зазначити, що мікрорайон, в якому знаходиться школа №9, віддалений від центральної зони міста. Щоб дістатися до найближчої школи, діти будуть змушені їздити на громадському транспорті за свій рахунок, адже шкільного автобусу не буде. Така ситуація може спричинити обурення мешканців мікрорайону, адже дітей розпускають недоученими, забравши у них можливість закінчити рідну школу», – підкреслює депутатка Світловодської міської ради Тетяна Веремієнко у черговому зверненні.
На Кіровоградщині перевірять начальника управління освіти, який таємно “реорганізував” школу
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований