13 травня 2024, понеділок

На Кіровоградщині студентів та педагогів музичного училища навчали як діяти в різних надзвичайних ситуаціях

22 жовтня працівники Управління державної служби України з НС спільно з  працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області провели навчальний семінар у музичному училищі м.Кіровограда. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу У ДСНС у Кіровоградській області. 
Питання розглядались актуальні для нашого сьогодення й свівзвучні нинішнім подіям у державі. Говорили про те, як врятуватись в умовах надзвичайної ситуації з мінімальною шкодою для здоров’я та життя.  
Викладач обласних курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Сергій Вареник детально роз’яснив, які знання потрібні пересічній людині, щоб бути підготовленим та почуватися впевнено у екстремальних умовах, якими б непередбачуваними та складними вони не виявились.
 “Людина повинна вміти діяти, захищатись, рятувати себе, бути готовою до будь-яких несподіванок” – Наголосив викладач. 
Тому щойно у залі стихло живе звучання сирени, Сергій Вареник почав пояснювати значення основних понять цивільного захисту, – таких як сигнал оповіщення, укриття, евакуація, хімічна та радіаційна загроза, – покроково розповідати, як діяти після сигналу «Увага всім!» та як користуватись засобами індивідуального захисту або чим їх можна замінити у побутових умовах. Судячи з реакції слухачів, студентів тема зацікавила, оскільки із залу звучали запитання, присутні обговорювали почуте та висловлювали свої думки. Викладач не лише розповідав, а й наочно демонстрував, як поводитись з протигазом, де знайти захист, якщо поряд немає захисних споруд, наводив приклади живого звучання мовного повідомлення та порядок дій при евакуації.
Фахівець групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області лейтенант служби цивільного захисту Костянтин Саєнко детально розповів, які вибухонебезпечні предмети знаходять жителі нашої області та продемонстрував студентам зразки боєприпасів, які знешкоджують його колеги разом із саперами Держслужби з надзвичайних ситуацій з інших областей на териорії східних регіонів. Рятувальник детально розповів, наскільки можуть бути небезпечними такі знахідки й довів до слухачів алгоритм дій на випадок виявлення боєприпасів. 
Розповідаючи, як надавати першу домедичну допомогу постраждалому під час надзвичайної ситуації, лікар медсанчастини Управління ДСНС в області Алла Савочка акцентувала  увагу  присутніх на декількох важливих моментах: на першому місці – власна безпека, починати надання допомоги потрібно з оцінки ситуації та ознак життя або смерті, перед наданням допомоги бажано отримати згоду постраждалого, якщо немає впевненості у своїх можливостях і вміннях – надання допомоги краще довірити професіоналам. Алла Борисівна також озвучила деякі тонкощі накладання джгута, шини на уражену кінцівку, зупинки кровотечі та транспортування постраждалого, демонструючи при цьому все сказане на добровольцеві з присутніх у залі студентів.  
На завершення заходу від імені адміністрації Кіровоградського музичного училища працівникам Управління ДСНС в області та співробітникам навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД вручили подяки та висловили сподівання на подальшу співпрацю. 
Варто додати, що днем раніше такий же захід відбувся у приміщенні обласного центру дитячої та юнацької творчості для педагогів закладу. 
За словами начальника У ДСНС України у Кіровоградській області генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Федорчака, робота з молоддю, цивільним населенням щодо роз’яснення порядку дій в умовах загрози або виникнення надзвичайної ситуації, способів порятунку та самопорятунку, надання першої допомоги триває, оскільки одним із пріорітетних завдань служби порятунку є попередження травмування та загибелі населення, збереження майна та захист території від руйнівного впливу негативних факторів. 
                 
                
 
На Кіровоградщині студентів та педагогів музичного училища навчали як діяти в різних надзвичайних ситуаціях
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований