13 травня 2024, понеділок

Кіровоградських студентів, учнів та дошкільнят навчали азам цивільного захисту

У дошкільних навчальних закладах, школах, коледжах, ліцеях та училищах Кіровоградщини пройшов позачерговий Тиждень знань безпеки життєдіяльності на тему: «Захист людини у надзвичайній ситуації». Про це повідомляє Златопіль з посиланням на прес-службу У ДСНС у Кіровоградській області.
” Терміновість проведення заходу продиктована вимогами сьогодення. У час, коли частина жителів східних регіонів держави піддаються щоденному обстрілу та бомбардуванням, а частина – намагаються налагодити нормальне життя на  зруйнованих територіях, українці повинні володіти хоча б елементарними знаннями цивільного захисту” – зазначив начальник Управління ДСНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак. 
Перш за все, звичайно, потрібно захистити підростаюче покоління. З цією метою рятувальники області, працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області і освітяни об’єднали свої зусилля, щоб найбільш ефективно провести навчальний захід та практично підготувати дітей до дій у випадку загрози або виникнення надзвичайної ситуації будь-якого характеру. Зосередили увагу на правилах поведінки в умовах НС як мирного часу (аварія на підприємстві з викидом хімічно-небезпечних речовин, вибух у будівлі, радіаційна загроза тощо), так і особливого періоду (повітряна тривога, захоплення заручників, обстріл та інші). Впродовж тижня учні активно зустрічались та спілкувались з рятувальниками, детально знайомились з роботою пожежно-рятувальної служби, цікавились, які надзвичайні події найчастіше виникають на території населеного пункту, та як поводитись, щоб не потрпити у біду, не нашкодити власному здоров’ю та не отримати каліцтв. Під керівництвом працівників служби порятунку учні відпрацьовували практичні навички, а по завершенню тижня складали іспити.  
Ще одним важливим завданням, яке відпрацьовувалось у процесі проведення Тижня, було перевірити реальність та дієвість плану заходів, спрямованих на захист населення у випадку надзвичайної ситуації мирного часу та особливого періоду. 
– Саме від того, наскільки якісно спрацює цей план, наскільки грамотно діятимуть його виконавці, – Підкреслив Віктор Васильович, – залежатиме збереження життя багатьох людей. 
З метою практичної перевірки порядку дій населення під час надзвичайної ситуації в усіх навчальних закладах відбувся День цивільного захисту, у ході якого відпрацьовували евакуацію за межі навчального заклакладу, а також укриття від загрозливих чинників у пристосованих захисних спорудах, якими можуть бути підвальні або інші заглиблені та пристосовані приміщення та разом з учнями вивчали й відпрацьовували способи захисту органів дихання.
Загалом, Тиждень знань безпеки життєдіяльності був насиченим та змістовним, студенти, учні та дошкільнята поповнили свій запас знань новими фактами та практичними навичками.
 

Кіровоградських студентів, учнів та дошкільнят навчали азам цивільного захисту
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований