08 травня 2024, середа

Кандидат від радикалів на Кіровоградщині стверджує, що виборче законодавство порушували практично всі

До порушень виборчого законодавства на Кіровоградщині вдавалися як кандидати в нардепи, так і влада та члени ДВК. Про це під час прес-коференції в Кіровоградському прес-клубі повідомив кандидат в народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка по 100 округу (центр – Бобринець) Павло Любченко, передає кореспондент Златополя.
Найчастішим порушенням, за словами Павла Любченка, став підкуп пасажирів. Зокрема, на 100-му окрузі продавали картоплю за “пільговою” ціною, організовували безкоштовний підвіз власним транспортом.
Крім цього часто агітацію “радикалів” просто заклеювали іншою агітацією за інших кандидатів чи партію.
Як зазначив Любченко, на сотому окрузі також активно працюють “технічні кандидати”, яких використовують заради місць у ДВК.
Органи влади також відзначилися: найтиповішим порушенням, за словами кандидата-радикала, стало банальне ігнорування права доступу до інформації.
-“Досить часто порушниками виборчого законодавства ставали посадові особи органів місцевого самоврядування  – зазначив Любченко- зокрема, деякі голови сільських рад активно агітують за одного з кандидатів по округу”.
Масово, за словами Любченка, порушують виборче законодавство і ЗМІ, зокрема в програму “Ми” на КОДТРК не запрошували кандидатів від радикалів, тоді як інші, зокрема Артем Стрижаков, бували там досить часто.
На ОВК також радикали зафіксували також цікаву технологію недопущення своїх членів на посади голів та секретарів ДВК: усі їхні кандидатури, за документами, нібито не володіють державною мовою, що не дозволяє їм займати керівні посади у виборчих комісіях згідно закону.
Кандидат від радикалів на Кіровоградщині стверджує, що виборче законодавство порушували практично всі
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований