19 травня 2024, неділя

Розвідники із Кропивницького тренують «пластунів» (ФОТО)

На одному з полігонів, де відпрацьовують тактику бою спецназівці, юнаки з патріотичної організації «Пласт» організували вишкільний табір «Легіон». 
Збір присвячений загиблому офіцеру 3-го полку Спецпризначення Євгену Подолянчуку, який загинув у Донецькому аеропорту. Євген свого часу також був «пластуном»
"Вороги вже недалеко, гострять шаблі та багнети! А мені те все байдуже, бо біля мене справжній друже!"
Ось так, співаючи патріотичні пісні, юнаки з усієї України, їдуть на полігон, аби перейняти досвід у тих, кого вже прозвали кіборгами. До цього хлопці пройшли вишкіл в карпатських горах, і лише ті, хто витримав мандрівку, дійшли до Кіровоградщини. Свої тренування присвятили загиблому на сході побратиму Євгену Подолянчуку. Спочатку, він, як ці  школярі, проходив вишкіл у пластунському таборі, потім вступив на навчання до сухопутних військ. Став прикладом для наслідування.  
[widgetkit id=1351]
Інструкторами для юнаків виступили вояки, які нещодавно повернулись із зони бойових дій. Жодних поступок, не зважаючи на юний вік пластунів, солдати не роблять – все як в професійній армії. Протягом тижня скаутів навчали тактичній підготовці, груповим переміщенням, вогневій обороні та азам саперної справи. Вчили пластунів і не полишати побратимів на полі бою.
– Намагаємось їх вчити, вже з урахуванням того досвіду, який ми здобули в зоні виконання бойових завдань на сході. – говорить спецназівець із позивним «Акваріум»
На завершення, для хлопців підготували найцікавіше випробування – стрільба із автоматів справжніми бойовими патронами. Від такого вишколу пластуни в захваті. Дмитро себе на стільки позитивно заявив, що спецназівці, йому запропонували перейти на професійну службу в полк.
– Інструктори дуже високого і кваліфікованого рівня. У нас вперше за 20 років відбувається такого рівня тренування. Ми дуже вдячні командуванню частини, за таку підтримку і допомогу. Ми дуже задоволені – сказав заступник коменданта табору Богдан Демкович.
По завершенню табору восьмеро найуспішніших його учасників отримають відзнаку – спеціальний хрест. Ті ж, кому не пощастить, можуть спробувати свої сили в наступному році.
Розвідники із Кропивницького тренують «пластунів» (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований