19 травня 2024, неділя

У Кропивницькому на місці Кірова з’явився червоно-чорний стяг

Цими днями окрема рота 17-го батальйону, сформованого на Кіровоградщині, святкує свій другий день народження. 
Роту було створено із добровольців, які не хотіли відсиджуватись в тилу, а прагнули в бою захищати. Україну. У складі новоствореного формування на передову тоді поїхали 80 чоловік. Розпорядження по створенню роти особисто надавав тодішній міністр оборони Валерій Гелетей. 
– Тоді на Мелітопольский аеродром прилетів Валерій Гелетей. У нас була особиста зустріч і протягом трьох днів питання про створення тоді ще зведеного загону було вирішено. І ми видвинулись у зону бойових дій. – згадує командир окремої роти 17-го батальйону, Андрій Бойко
[widgetkit id=1352]
Відзначати свою річницю, військові почали із вшанування всіх загиблих захисників України. Після, на площі Героїв Майдану, де раніше стояв постамент комуністу Кірову, бійці облаштували флагшток із червоно-чорним прапором. Абсолютна більшість бійців роти стояли на Майдані, і Небесну сотню вважають прикладом для наслідування, на яких мають рівнятись, всі, хто вважають себе українцями.
– Ми воювали на війні під двома прапорами, це був державний прапор України і прапор червоно-чорний, прапор який знаменує Визвольної рух в Україні – сказав член ГО «Бойове братство» Олег Кокуленко.
У Кропивницькому на місці Кірова з’явився червоно-чорний стяг
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований