19 травня 2024, неділя

ЗМІ: У Кропивницькому керувати школою буде учасник сепаратистського зібрання

Виконуючим обов’язки директора школи №18 у Кропивницькому буде Олександр Євміна. У місті його знають, як активного діяча Партії регіонів, пише Рідний Край.
Зокрема, відомий історик Юрій Митрофаненко на своїй сторінці у Фейсбуці наголошує, що Євміна був заступником голови ПР Кіровоградського району, головою районної ради при владі Януковича. Крім того, Митрофаненко зазначає, що освітянин був учасником скандальновідомого Сєвєродонецького з’їзду 2004 року, де, було ухвалено рішення щодо визнання легітимним постанови ЦВК про результати виборів, відповідно до якої перемогу здобув Віктор Янукович. Делегати постановили, що у випадку приходу до влади Віктора Ющенка, вони залишають за собою "право на захист громадян своїх регіонів у вигляді створення Південно-східної української автономної республіки".
У коментарі РК Юрій Митрофаненко повідомив, що є чимало людей, які можуть підтвердити ці біографічні дані Євміни.
В міському управлінні освіти у коментарі РК повідомили, що Євміна призначений виконуючим обов’язки наказом начальника управління.
«Директор ще не призначений. Поки що є наказ про призначення виконуючого обов’язки директора. Призначення директора не відбуватиметься, поки не завершаться судові процеси стосовно колишнього керівника», – зазначила начальник міського управління освіти Лариа Костенко.
Як раніше повідомляв РК, екс-директорка школи Валентина Приліпко після численних скандалів і скарг батьків була звільнена, проте подала до суду.
«Спочатку ми дочекаємося, поки завершаться усі судові процеси, а потім міська влада вирішить, чи це буде конкурс, де буде враховано позицію батьків, колективу та міської влади», – підкреслила посадовець.
На уточнююче питання кореспондента РК, щодо політичної скомпрометованості нинішнього керівника школи і негативних відгуків громадськості, Костенко зазначила:
«Сьогодні на посади ми приймаємо по диплому про освіту. У кожного є дипломи про освіту. Він колишній директор школи, має досвід і тому ті проблемні питання, коли працювали виконуючі обов’язки цього навчального закладу, тому було прийнято рішення поставити людину зі сторони, щоб вона об’єктивно оцінювала ситуацію в школі і підготувала заклад до навчання. До цього він деякий період не займав посади, але раніше працював директором 9 років і були там позитивні результати».
На питання хто порекомендував на посаду саме цю кандидатуру, Костенко запевнила, що прийшов сам:  
«Це людина самостійно прийшла. Деякий період ми пропонували зайняти посаду людям, які працюють в системі освіти, але всі відмовилися, бо ніхто не хоче ризикувати робочим місцем. Ця людина сама прийшла у відділ кадрів, ми провели ряд співбесід і призначили його». 
ЗМІ: У Кропивницькому керувати школою буде учасник сепаратистського зібрання
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований