27 квітня 2024, субота

Район на Кіровоградщині витратив на школи 10 мільйонів

В новому 2016-2017 навчальному році в Петрівському районі працюватиме 14 загальноосвітніх навчальних закладів, де навчатимуться 2015 дітей та 17 закладів дошкільної освіти, які відвідуватимуть 766 дошкільнят. Про це повідомляє офіційний портал Петрівської РДА.
На підготовку закладів і установ освіти до нового навчального року використано понад 10 млн.грн (з різних джерел).
Основну увагу районна влада приділила енергозберігаючим заходам, ремонтам теплосистем, поточним та капітальним ремонтам приміщень, покрівлі, покращанню матеріально-технічної бази шкіл.
Так, за кошти Державного Фонду регіонального розвитку здійснено заміну вікон в Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів (1389 тис.грн) та капітальний ремонт тепло системи в Петрівському НВК (1321 тис.грн).
Придбано за кошти державного бюджету шкільний автобус для Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів (1320 тис.грн), навчально – комп’ютерний комплекс для Петрівського НВК (197 тис.грн), технічні засоби навчання та спортмайданчик для Ганнівської та Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів (кошти місцевого бюджету(118 тис.грн).
На виконання поточних ремонтів приміщень ЗНЗ витрачено 280 тис. грн., и приміщень ДНЗ – 95 тис. грн. Виконувався також поточний ремонт покрівлі  Петрівського НВК, Володимирівської,  Чечеліївської  ЗШ І-ІІІ  ступенів (118 тис. грн..) та поточний ремонт  спортзалів Луганської, Балахівської ЗШ І-ІІІ  ступенів ( 136 тис. грн..). Здійснено заміну вікон у Петрівському НВК, Новостародубській, Іскрівській, Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів (1956 тис. грн..) та капітальний ремонт приміщення ДНЗ «Рудана» смт Петрове ( 110 тис. грн..).
У всіх закладах проведено ревізію систем водо та тепло мереж, котельного обладнання. Згідно санітарних норм усі харчо блоки ЗНЗ повністю забезпеченні холодним і гарячим водопостачанням та водовідведенням. В усіх закладах діють внутрішні туалети.
Безкоштовно харчуватимуться учні 1-4 класів, діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та дітей з малозабезпечених сімей і діти учасників АТО.
Підготовлені школи і до опалювального періоду 2016-2017 років – на ці потреби передбачено 684,402 тис.грн.
У новому навчальному році потребують підвезення 605 учнів із 18 населених пунктів до 7 ЗНЗ, що буде здійснюватися 9 шкільними автобусами.
До мережі Інтернет підключено 16 закладів та установ освіти району. 
Стосовно забезпечення учнів 4 і 7 класів підручниками, тут теж здійснено  відповідні організаційно-практичні заходи:
– передбачено кошти на придбання підручників для загальноосвітніх навчальних закладів Петрівського району в сумі 105,6 тис. грн. (фактично профінансовано 58 тис.грн);
– замовлено підручники для учнів 8 класу загальноосвітніх навчальних закладів району;
– отримано підручники для  учнів 4  класу – 1671 примірник, що становить  78%, для учнів 7 класу – 1746 примірників, що  становить 49% від потреби.
Район на Кіровоградщині витратив на школи 10 мільйонів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований