21 травня 2024, вівторок

На Кіровоградщині шукають родичів загиблого у 1943 році воїна

До Кіровоградської ОДА звернулися пошуковці з міжрегіональної пошукової експедиції «Битва за Кавказ», якими знайдено останки 8 воїнів Червоної армії, які загинули у оборонних боях на Північному Кавказі під час Другої світової війни. По підпису на солдатському котелку одного з них вдалося ідентифікувати як Репала Михайла К. 
В об’єднаному банку даних «Меморіал», де концентруються усі облікові дані і документи про загиблих воїнів у Другій світовій війні, є інформація про те, що командир відділення зв’язку 277–го стрілецького полку військ охорони тилу Північно-Кавказького фронту молодший сержант Репало Михайло Кирилович, 1920 року народження, уродженець с.Олександрівка Кіровоградської області, який був призваний на службу в Червону армію Кіровоградським міським військкоматом у 1941 році, вважається зниклим без вісти 18 січня 1943 року під час виконання завдання з розвідки у районі висоти Безіменної у Краснодарському краї Російської Федерації.
У документах у графі про близьких воїна декілька разів по-різному записано ім’я його батька – Кирило, Георгій, Корній. Але у обласній Книзі пам’яті містяться дані про молодшого сержанта Репала Михайла Корнійовича, 1920 року народження, уродженця смт Олександрівка, який загинув у бою 18 січня 1943 року. Місце загибелі і поховання не вказано, але зрозуміло, що саме його останки знайдені пошуковцями у Краснодарському краї.
Обласна комісія з питань увічнення пам’яті загиблих учасників АТО, жертв війни та політичних репресій просить відгукнутися можливих близьких та родичів Репала Михайла Корнійовича для повідомлення пошуковців з міжрегіональної пошукової експедиції «Битва за Кавказ», які приймуть рішення про поховання воїна з відданням належних почестей.
 
На Кіровоградщині шукають родичів загиблого у 1943 році воїна
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований