21 травня 2024, вівторок

Кіровоградщина заощадила 725 тисяч гривень на придбанні електрокардіографів

Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Кірoвоградской області заощадив 725 тисяч гривень на придбання електрокардіографів завдяки відкритої участі в системі електронних закупівель ProZorro. Економія була досягнута за рахунок технічного завдання без специфічних або унікальних пунктів, які не впливають на функціональні характеристики обладнання, але могли обмежити кількість постачальників, повідомляють "вЧасПік".
На аукціон вийшло 8 учасників, з розривом в 68 відсотків від мінімальної до максимальної пропонованої вартістю. Виграла аукціон компанія Здраво, яка запропонувала найменшу суму. Це стало можливим завдяки тому, що компанія є великим імпортером медичного обладнання в Україні, що ексклюзивно представляє провідних виробників (Mindray, Heaco, JW і ін.).
Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Кірoвоградской області акцептував електрокардіографи Heacо, які завоювали довіру лікарів за рахунок своєї надійності, компактності і широкого діапазону функціональних можливостей. Економія державних коштів в розмірі 725 тисяч гривень, стала найбільшим досягненням системи Prozorrо при закупівлі медичного обладнання, досягнутим з моменту впровадження обов'язкового проведення відкритих електронних аукціонів.
Система електронних закупівель ProZorro  працює в Україні з 1 серпня 2016р. Метою впровадження системи є усунення існуючих корупційних схем при проведенні державних закупівель та суттєвої економії державного бюджету.
Раніше, для одержання неправомірної вигоди, в технічному завданні прописувалися пункти, властиві тільки певному виробнику або імпортеру, крім того, сама процедура закупівлі була прозорою і складно піддавалася громадському контролю. Це унеможливлювало участь в аукціоні компаній, готових пропонувати істотно меншу вартість. Сьогодні вся процедура закупівлі відкрита і доступна громадськості, але адміністратори і раніше обмежують учасників формуючи технічне завдання зі специфічними пунктами які не впливають на функціональність предмета закупівлі.
У масштабах всієї держави економія 725 тис. гривень може здатися не суттєвою, проте Кірoвоградская область отримала можливість доукомплектувати бригади швидкої медичної допомоги дефібрилятором та іншим обладнанням, фонд якого критично потребує оновлення.
Кіровоградщина заощадила 725 тисяч гривень на придбанні електрокардіографів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований