29 березня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині відкрили дитячий садок, відновлений за кошти ЄС (ФОТО)

Сьогодні, 1 вересня, на у селищі Новгородка на Кіровоградщині відкрили дошікльний навчальний заклад "Світлячок", що був відновлений в рамках спільного проекту Кіровоградської обласної ради та Європейського союзу "Побудуймо майбутнє разом".
Менш як за рік будівля, що пустувала 15 років, перетворилася на сучасний дитячий садочок європейського рівня. Уже 2 вересня тут виховуватимуть три групи дітлахів, 15 малюків із яких – діти вимушених переселенців. Сьогодні ж з подарунками і вітаннями до Новгородки завітали ті, хто створив, виносив і реалізував цей проект.
– Джерела цього проекту належать  вашій землячці, Віті Атаманук, яка разом із апартом обласної ради, Аллою Григорівною Павленко, започаткували цей проект. – зазначив у своєму голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко. – Привід, з якого ми сьогодні зібралися, показує, що разом – ми сила і разом зможемо все. Зможемо жити по-новому. Хочеться подякувати селищному голові, депутатам, голові районної ради, голові районної адміністрації за те, що такий проект може бути і може бути в Новгородці. Я думаю, Новгородці пощастило. Я вдячний керівнику проекту – Валерію Михайловичу Кальченку. Велика дяка депутатам обласної ради, які об'єдналися, незалежно від поглядів, для того, аби ми сьогодні відкрили цей дитячий садочок. Це приклад єднання і розуміння. Розуміння того, що в цей непростий для України час, ми можемо робити все, аби люди відчували, що можна жити краще. Я всіх вас вітаю із нашою перемогою: перемогою єднання, перемогою європейськості перемогою Кіровоградщини.
Право перерізати стрічку було надано голові Кіровоградської обласної ради Олександру Чорноіваненку, голові Кіровоградської облдержадміністрації Сергію Кузьменку та керівникові проекту депутату обласної ради Валерію Кальченку.
Кращих фахівців керівники області відзначили грамотами та подяками обласної, районної і селищної рад.
Перед тим, як переступити поріг нового дитячого садка, запросили малечу загадати бажання і відпустити у небо свої побажання та мрії разом із повітряними кульками. 
До речі, в садочку не тільки виховуватимуться діти жителів Новгородки та вимушених переселенів – як повідомив Валерій кальченко, ще 5 робочих місць у дитсадку зарезервовано для працівників-переселенців, що приїдуть в Новгородку.
[widgetkit id=1362]
Нагадаємо, що проектом "Побудуємо майбутнє разом" передбачено капітальний ремонт та відновлення дитячого садочку і гуртожитку для переселенців. Як розповіли будівельники, завершити ремонт гуртожитку вони зможуть вже за місяць.
На Кіровоградщині відкрили дитячий садок, відновлений за кошти ЄС (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований