28 квітня 2024, неділя

В Олександрії пройшла хресна хода Московського патріархату

Як ми раніше повідомляли, сьогодні, 5 вересня, в Олександрії  священники УПЦ Московського патріархату пройшли хресною ходою з чудотворною іконою Божої Матері "Призри на смирення", яка з п'ятниці перебувала в Покровському соборі. Про це пише Моя Олександрія.
О восьмій ранку на центральній площі зібралося близько 600 священиків і парафіян. Приїхало багато немісцевих. (До складу Олександрійської єпархії входять 10 районів Кіровоградської області.) Публічних осіб і політиків не було.
Захід очолив єпископ Боголеп. На запитання преси про мету ходи, владика відповів: "Молимося за мир, добробут і благополуччя всіх-всіх нас".
Ікону привезли на мікроавтобусі, а потім її взяли в руки священики. Колона пройшла з центру міста до Покровського собору в супроводі поліцейських, які охороняли віруючих від провокацій.
О 9:00 у соборі відбулася літургія. Сьогодні ікона ще буде в храмі до кінця дня. Як повідомили в поліції, порушень громадського порядку не зафіксували.
Ікона "Призри на смирення" ХІХ століття, що знаходиться в Введенському чоловічому монастирі Києва, є списком образу 1420 року. Ікона прославилася відбитком лику Богородиці на склі, яке прикривало ікону, але не торкалося її. Незвичайне явище виявили 1 серпня 1993 року. У 1995 році Священний Синод УПЦ ухвалив вважати ікону чудотворною.
В Олександрії пройшла хресна хода Московського патріархату
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований