26 квітня 2024, п’ятниця

Кіровоградщина: справу мера–хабарника можуть передати до суду вже наступного тижня

Справу відносно мера Гайворона, якого обвинувачують у вимаганні хабара в розмірі 5 000 доларів, вже наступного тижня можуть передати до суду. Про це повідомили у військової прокуратури Південного регіону України, пише Гречка.
«Обвинувальний акт до суду ще не передано, проте найближчим часом ми плануємо це зробити. Зокрема наступного тижня прокуратура планує відкрити матеріали кримінального провадження захисту підозрюваного для ознайомлення. Після ознайомлення справу буде передано до суду», – повідомив Руслан Габрієлян, заступник військового прокурора Кіровоградського гарнізону Південного регіону України.
Як раніше повідомлялося, міського голову Гайворона Романа Волуйка затримали на отриманні хабара у розмірі 2 000 доларів. Затримання проводила поліція разом із військовою прокуратурою.
За офіційними даними Військової прокуратури Південного регіону, посадовець за сприяння у виділенні земельної ділянки «запросив» від представника підприємства 5 тис. доларів. Під час одержання частини хабара в сумі 2 тис. доларів його було затримано «на гарячому».
Чиновнику оголосили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК.
Наразі чиновник перебуває на волі, після того як вніс заставу в розмірі 413 тис. грн. За даними «Гречки», Роман Волуйко вже вийшов на роботу та виконує свої посадові обов'язки.
У військовій прокуратурі пояснюють, що в рамках запобіжного заходу суд визначив зокрема і відсторонення від посади мера Гайворона на два перші місяці слідства. Нині цей термін вичерпано, адже затримали Волуйка 17 травня. Як зазначають у військовій прокуратурі, на сьогодні підозрюваний ходить на допити та виконує всі процесуальні обов`язки.
 
Кіровоградщина: справу мера–хабарника можуть передати до суду вже наступного тижня
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований