19 травня 2024, неділя

Пам’ятний знак жертвам Голодомору у Кропивницькому буде завершено до кінця листопада

Монтаж пам'ятного знаку жертвам голодомору, котрий замінить нині чинний дерев'яний хрест на Фортечних валах, буде завершено до дня вшанування жертв тієї трагедії, що традиційно припадає на кінець листопада. Про це присутнім на прес-конференції журналістам повідомила керівник ГО "Меморіал жертвам Голодомору", одна з головних ініціаторів встановлення пам'ятного знаку Людмила Шубіна, інформує кореспондент Златополя.
За словами пані Шубіної збір коштів на даний монумент розпочався ще у 2012 році, однак у зв'язку з подіями на Майдані та на Сході країни процес було призупинено. Загалом за цей час вдалось зібрати 349 тисяч 793 гривні.
"Мушу констатувати – на жаль до збору коштів не долучились місцеві олігархи, тож і сума, як бачимо не надто значна. Кропивничани теж не були надто активними – до скриньок через котрі ми збирали кошти було свого часу кинуто лише 5,7 тис. грн.", – розповідає Шубіна.
Початку будівництва сприяла чітка позиція керівництва міста, а точніше міського голови Андрія Райковича котрий наполіг аби пам'ятний знак було змонтовано саме цього року. На даний момент вже замовлено виготовлення гранітного хреста та розпочато підготовчі роботи з його монтажу.
"Ми вирішили так – поставимо монумент, облаштуємо курган і максимально ефективно використаємо ті кошти, що залишаться на облаштування території. Цього звісно не вистачить на встановлення освітлення та закладення пішохідних доріжок, однак, думаю з цим нам все ж таки допоможуть, якщо не місцева влада то підприємці-олігархи. У будь-якому випадку я задоволена, що робота нарешті зрушила з мертвої точки і місто нарешті отримає достойний пам'ятний знак для увіковічення пам'яті жертв цієї трагедії", – підсумувала Людмила Шубіна.
Пам’ятний знак жертвам Голодомору у Кропивницькому буде завершено до кінця листопада
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований