03 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому розробили програму боротьби з амброзією

На розгляд виконкому та сесії міськради виноситиметься Програма боротьби з амброзією у Кропивницькому на 2016-2021 роки. Відповідний проект рішення опублікований на сайті міськради, пише Рідний Край.
Вступна частина Програми традиційно поверхова і теоретизована. Вказуються фактори шкідливого впливу, різновиди амброзії (навіть латиною), передбачені мета і заходи містять загальні формулювання. Зокрема, серед заходів вказано: «Привернення уваги населення та громадськості міста до проблеми, пов’язаної  із зараженням земель амброзією», «Забезпечення виконання та проведення заходів проти амброзії», «Ознайомлення з карантинними рослинами, в тому числі з амброзією, та методами боротьби з ними у навчальних закладах міста» і таке інше.
У додатку Програми наведено низку більш конкретних заходів, якими в управлінні ЖКГ думають боротися з амброзію.
Зокрема у наступному році планують створення постійно діючої міської робочої групи з координації проведення робіт зі знищення амброзії, створення районних інтерактивних карт розповсюдження амброзії, обстеження територій на наявність амброзії, організація роботи телефонної «гарячої лінії» з боротьби з амброзією, досліджень стану якості ґрунтів, до та після застосування хімічного методу знищення карантинних рослин, залучення (до початку цвітіння амброзії) осіб з числа безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, проведення рейдів-перевірок.
Для комунальних підприємств, які займатимуться знищенням амброзії пропонується придбати: обладнання для гідропосіву (гідросівалки) по одному у 2017 і 2018 роках, техніки для передпосівної підготовки ґрунту по 3 штуки протягом двох років, оприскувачі (ранцеві ручні, самохідні) по 10 штук протягом 3 років.
Крім того плануються освітні, просвітницькі заходи.
У Кропивницькому розробили програму боротьби з амброзією
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований