21 травня 2024, вівторок

Хто ремонтуватиме дорогу на Кіровоградщині за 60 мільйонів

Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області 23 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Дор-Строй» поточний середній ремонт автодороги державного значення М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине за 59,70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель», – повідомляє видання "Наші гроші".
До кінця року трасу влаштують дорожній одяг, нанесуть розмітку і встановлять дорожні знаки на ділянці км 18+356 – 30+000 довжиною 11,64 км.
Таким чином, ремонт коштує в середньому 5 млн грн. за кілометр.
Єдиним конкурентом було ДочП «Кіровоградський облавтодор».
Бенефіціарами «Дор-Строю» є Тоня Наумкіна, Юлія Івахненко і Дмитро Кононенко.
Першозасновниками фірми були дружина екс-голови «Укравтодору» Володимира Демішкана Ірина, а також Ігор Мездрін – син першого заступника Демішкана по «Укравтодору». Коли Демішкан в 2010 р. очолив держагенство, «Дор-Строй» переписали на британські фірми «Любові файнес лімітед» і «Джесісан лімітед» та згадану Наумкіну. Остання також керує будівельним ТОВ «А-Мега груп» Раїси Мездріної та провідного інженера відділу охорони праці та техніки безпеки ДАК «Автомобільні дороги України» Аліни Галащук.
У 2009-2013 рр.. «Дор-Строй» виграв торгів на 711,99 млн грн.
Після зміни влади в країні він деякий час не отримував підрядів, але у березні 2015 р. знову почав. Нині тендерний доробок фірми становить 871,99 млн грн.
Зокрема у липні їй замовили ремонт іншої ділянки цієї ж дороги за 62,20 млн грн.
Демішкан – один з найближчих соратників екс-президента Віктора Януковича. У листопаді 2008 р. він разом з екс-головою Черкаської ОДА Сергієм Тулубом та нинішнім нардепом Юрієм Бойко («Опозиційний блок») заснували «Товариство мисливців та рибалок «Кедр», яке офіційно було зареєстроване на території резиденції «Межигір’я». Цей елітний клуб орендував близько 40 тис га мисливських угідь під Києвом та в Криму.
Також Демішкан володіє майже 2 га лісу під Києвом, які у 2013 р. орендував на 49 років.
 
Хто ремонтуватиме дорогу на Кіровоградщині за 60 мільйонів
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований