26 квітня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому офіційно створили Батьківську раду

Багатостраждальний громадський консультативно-дорадчий орган Батьківська рада у Кропивницькому нарешті офіційно створено. 
Згідно Положення Ради, головною метою її є забезпечення взаємодії батьківської громадськості міста з органами місцевого самоврядування, врахування потреб й інтересів жителів міста та захисту їх прав при формуванні та реалізації міської політики в галузі освіти, здійснення громадського контролю за реалізацією освітніх проектів та цільових програм в системі освіти міста. Дану мету на установчих зборах озвучила одна з ініціаторів створення даної ради Олена Бринза. 
"Хочу зазначити: ми – не альтернатива батьківським комітетам. Наша мета – покращити рівень навчального процесу шляхом моніторингу діяльності шкіл, дитсадків, управління освіти та прямого впливу на ті процеси, котрі там відбуваються", – зазначила Олена Бринза. 
Загалом, до участі в установчих зборах долучились 101 особа – батьки маленьких кропивничан. 
Одноголосним рішенням Ради було затверджено Положення про батьківську раду та склад правління, до котрого ввійшли Олена Бринза, Катерина Єрошкіна, Інесса Колпак, Світлана Баркар, Олена Резніченко, Юлія Шкурупій та Зоя Лебідь. Строком на 2 роки було призначено й голову ради. Дану посаду, за підтримки 90 осіб, зайняла журналіст, мама двох дітей, Олена Бринза.
Не обійшлось на зборах й без непорозумінь. Так виявилось, що частина батьків перед початком засідання не ознайомилась з проектом Положення, тож голосували, по суті, всліпу. Після обговорення даного питання було вирішено – у разі необхідності певні корективи можливо буде внести вже на наступному засіданні Ради.
Крім того, було оголошено, що до кінця  наступного тижня між Батьківською радою та Управлінням освіти буде підписано договір про співпрацю.
У Кропивницькому офіційно створили Батьківську раду
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований