28 березня 2024, четвер

На Кіровоградщині вручили літературну премію імені Юрія Яновського

З метою всебічного сприяння та підтримки діяльності професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури та вшанування пам'яті письменника-земляка Юрія Івановича Яновського Компаніївська районна рада заснувала однойменну літературну премію. Сьогодні у cелі Нечаївці відбулись урочистості з нагоди вручення літературної премії імені Юрія Яновського, у якій взяв участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. Про це пише сайт обласної ради.
-Люди люблять знайомитись із чимось новим і незвіданим, але здебільшого чомусь прагнуть за кордон – аби куди, лише б не вдома. Однак, ми мало знаємо свій край, своїх талановитих земляків. Компаніївщина відновила велику справу — пізнання та підтримка творчих особистостей, плекання молодих талантів.- підкреслив Олександр Чорноіваненко.
Позмагатись за звання лауреата премії виявили бажання 29 митців з Кіровоградщини та ще шести областей. Лауреатами премії стали:у номінаціях:«Літературознавство та публіцистика» – Кузан Василь, трудовий колектив будинку творчості письменників у Трускавці (пансіонат «Нафтуся» НСПУ);«Поезія» – Луценко Артем, Кіровоградське ОЛО «Степ»;«Проза» – Чумак Іван «Прозая» с.Старе Бориспільського району Київської області.
Вельмишановних гостей вшановували музичними творами учасники ансамблю бандуристок “Україночка” Кіровоградської дитячої музичної школи № 2 ім. Ю.Мейтуса та молодий, талановитий вокаліст Владислав Найда.
Для усіх бажаючих було проведено екскурсію по залах літературно-меморіального музею Ю.Яновського.
 

На Кіровоградщині вручили літературну премію імені Юрія Яновського
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований