02 травня 2024, четвер

У Кропивницькому вирішити проблему водіїв-хамів можна дзвінком до перевізника та написання заяви до поліції

Зустріч учасника АТО Миколи Нікітіна з представниками підприємства «Паритет сервіс», котре обслуговує 77-ий маршрут на котрому стався інцидент між водієм та пасажиром-пільговиком, пройшла під прицілом десятка камер та диктофонів. І це не дивно, адже ситуація хоч і не катастрофічна, атошнику все ж дали змогу безкоштовно доїхати до місця призначення, однак показова для місцевих водіїв маршруток, скарги на котрих до управління транспорту надходять чи не щоденно. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
«17-го серпня зайшовши до маршрутки та продемонструвавши водієві посвідчення інваліда війни 3-ї групи почув у свій бік – «чого ви до мене в маршрутку лізете з цими книжками?». На моє резонне запитання – «а в чому взагалі проблема?», адже це посвідчення дійсно дає мені право на пільговий проїзд, водій промовчав, а я таки зміг спокійно доїхати до необхідної мені зупинки.
Скажу відверто, можливо я б не звернув на це уваги, але це вже не перший такий випадок, тож мовчати більше я не бачу сенсу. Розумієте, пройшовши пекло війни, я стараюсь тримати себе в руках, однак одного разу можу просто не стриматись. Або не стримається хтось із моїх побратимів, адже хамство починає переходити будь які межі», – розповів ситуацію Микола Нікітін.
Заступник міського голови Олександр Мосін, котрий також долучився до спілкування, одразу доручив начальнику управління транспорту Олександру Вергуну намітити на найближчі тижні зустрічі з усіма керівниками фірм-перевізників та провести лікбез по спілкуванню з представниками пільгових категорій населення: «Якщо треба – будемо зустрічатись не лише з керівниками фірм, а й з водіями маршруток. Ситуації котрі трапляються недопустимі, хоча їх причини в цілому зрозумілі – відсутність компенсацій за перевезення пільговиків з боку держави. У будь-якому випадку такі зустрічі ми організуємо та запросимо на них і учасників АТО, котрі зможуть напряму поспілкуватись з водіями».
У свою чергу представник ПП «Партите сервіс», заступник директора Василь Білобородов озвучив дещо іншу версію інциденту за участі учасника АТО. «Як мені розповів водій, а відзначу, що це людина котра у нас працює понад десять років та має дві нагородити від виконкому за сумлінну працю, учасника АТО зайшов до маршрутки та продемонстрував якесь перевернуте посвідчення. Водій звернув увагу, що документ потрібно показувати в розгорнутому вигляді, та попросив не стояти, а проходити до салону, адже до маршрутки заходили інші пасажири. Можливо учаснику АТО щось почулось не те, або ж водій дещо плутає. У будь-якому випадку ми готові зорганізувати їхню особисту зустріч і в разі вини нашого співробітника ми особисто вибачимось перед Миколою Нікітіним», – розповів Білобородов.
На запитання журналістів чому ж на сьогоднішню зустріч водій не з'явився прозвучала відповідь – раптово захворів та змушений був викликати швидку.
Вирішенням подібних конфліктних ситуацій як постраждала сторона так і перевізник бачить миттєве реагування на проблему. «Люди мають знати свої права та не боятись їх захищати. Якщо є факт хамства – зателефонуйте перевізникові, до управління транспорту та навіть викличте поліцію. Зафіксуйте порушення і тоді ситуація, можливо, почне змінюватись на краще», – пропонує Микола Нікітін.
Окрім того спільнота атошників вже розробила пам'ятки для водіїв та пасажирів, котрі будуть розміщені у громадському транспорті міста. Пам'ятка містить відомості щодо прав та обов'язків обох сторін та головне посилання на конкретні закони, що регламентують право пільгових категорій пасажирів на пільговий проїзд.
 

У Кропивницькому вирішити проблему водіїв-хамів можна дзвінком до перевізника та написання заяви до поліції
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований