28 квітня 2024, неділя

Пілоти із Кропивницького створюють команду із дрон-рейсингу (ФОТО)

 

Такому виду спорту як швидкісні перегони на дронах всього два роки. Україна не пасе задніх, і вже цього року відбулись перші національні змагання. Льотна академія із Кропивницького, для підняття рівня підготовки своїх курсантів, вирішила створити власну спортивну команду. Українська асоціація швидкісних дронів підтримала ініціативу і приїхала навчити курсантів льотної академії літати на безпілотниках.
Знайомство зі спортивними дронами, що проходило учора, 14 вересня, розпочали із презентації. Студентам розповіли про технічні особливості та нюанси керування такими безпілотниками. Керівництво закладу налаштоване створити власну команду із дрон-рейсінгу. Вважають це гарним тренажером для студентів-пілотів
– Це політ від першої особи, пілот бачить все так, немов особисто сидить у кабіні літального апарату. Для пілотів, які у нас навчаються, такі навики будуть дуже важливі. Цей досвід може бути цінним і для реального пілота, який пілотує справжній великий літак – говорить директор КЛА НАУ Сергій Неділько
Після офіційної частини – практика. Облаштувавши умовну трасу на справжньому летовищі, спортсмени готуються до майстер-класу і перевіряють боєздатність своїх апаратів. Через вогненебезпечність, всі акумулятори зберігають у спеціальних термомішках. Перед взльотом перевіряють, щоб на трасі не було нікого з людей, адже при зіткненні з людиною, гвинти можуть завдати неприємних поранень.
За тим як літає дрон, пілот спостерігає в спеціальні окуляри-маску. Зображення передається через аналоговий радіосигнал. Швидкість польоту досягає майже двохсот кілометрів на годину. Кожен охочий глядач міг на собі спробувати – як воно літати у віртуальній реальності.
Більшість дронів зібрані самим спортсменами. Вони складаються з карбонової рами, чотирьох двигунів,  гвинтів, камери і радіопередавача. Повний комплект з окулярами та пультом керування в середньому  обходиться  до тридцяти тисяч гривень.
[widgetkit id=1368]
Дрон-рейсери впевнені – за безпілотниками майбутнє авіації. Тому курсанти як ніхто мають вміти пілотувати віддаленими гвинтокрилами. Керівництво ж академії, планує створити команду вже цього року, для цього планують закупити запчастини для кількох швидкісних дронів.
Пілоти із Кропивницького створюють команду із дрон-рейсингу (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований