01 травня 2024, середа

Платники Кіровоградщини сплатили понад 160 млн. гривень акцизного податку

Впродовж січня-серпня поточного року від платників Кіровоградщини до місцевих бюджетів надійшло 163,3 млн. гривень акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що складає 119,9відс. до індикативного показника. Проти відповідного періоду минулого року надходження збільшились на 72,6млн.грн. або 80 відсотків. Про це Златополю повідомили у прес-службі ГУДФС в області.
За результатами контрольно-перевірочної роботи спрямованої на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів з початку року ГУ ДФС у Кіровоградській області проведено 71 перевірку суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність у сфері обігу підакцизних товарів, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 1,7млн.гривень. Зокрема, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями – 527,0тис.грн; за безліцензійну торгівлю тютюновими виробами – 68,0тис.грн; за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 90,0тис.грн; за реалізацію тютюнових виробів за цінами, вищими за встановлені законодавством максимальних – 90,0тис.грн.; за зберігання (реалізацію) алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку – 262,3тис.грн.; за зберігання (реалізацію) тютюнових виробів немаркованих марками акцизного податку – 17,0тис.грн.; за не внесення до Єдиного реєстру місця зберігання тютюнових виробів – 34,0 тис.грн.; за не внесення до Єдиного реєстру місця зберігання алкогольних напоїв – 34,0тис.грн., а також донараховано акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів та застосовано фінансових санкцій на суму 601,2тис.гривень.
З початку року Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області платникам податків видано 2979 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, зокрема 1699 – на торгівлю алкогольними напоями та 1280 – тютюновими виробами. 
Поряд з цим, анульовано 344 ліцензій на право роздрібної алкоголю та тютюну, а також анульовано дію 4 ліцензій на право здійснення роздрібної алкогольними напоями, за порушення вимог статті 153 Закону України від 19.12.95 №481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних  напоїв та тютюнових виробів” (із змінами та доповненнями) щодо заборони продажу алкогольних напоїв особам, які не досягли 18 років. Призупинено дію 189 ліцензій. 
 
Платники Кіровоградщини сплатили понад 160 млн. гривень акцизного податку
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований