17 травня 2024, п’ятниця

Депутати міськради Кропивницького не захотіли звільнити батьків від “добровільних” внесків

Депутати Кропивницької міської ради під час учорашнього засідання сесії міської ради не захотіли підтримати депутатський запит лідера фракції "Батьківщина" Олександра Цертія, що стосувався віднайдення додаткових коштів на поточне утримання навчальних закладів міста, пише Златопіль.
Олександр Цертій у своєму запиті пропонував управлінню освіти КМР здійснити перерахунок дітей. що навчаються в освітніх закладах міста, розробити та винести на розгляд комісії КМР з питань освіти та виконокому міськради Положення щодо використання коштів на поточне утримання навчальних закладів міста, в якому передбачити можливість здійснення контролю батьками учнів за використанням додатково виділених коштів. У свою чергу фінансове управління міської ради мало б здійснит розрахунок витрат, які вимагають додаткового фінансування на поточне утримання навчальних закладів міста в розрахунку на фактичну кількість учнів чи вихованців, що складають: для шкіл – 300 гривень на одного учня на рік, для дитячих садків – 200 гривень на одного вихованця на рік.
Таким чином, міська рада зняла б з батьків тягар здачі "добровільних внесків" на придбання канцтоварів, миючих засобів та на інші потреби, які вимагають в навчальних закладах. 
– Нажаль, не всі депутати хочуть допомогти зняти з батьків тягар «добровільних внесків» у школах і дитячих садочках нашого міста.
До мене надходить дуже багато скарг і нарікань на те, що міська влада ніяк не може нормально підійти до вирішення цього питання і додатково профінансувати ці витрати дошкільним і загальноосвітнім шкільним закладам.
Багато батьків зараз у скрутному фінансовому становищі, особливо болючим зазначене питання постає перед батьками, які мають двоє та більше дітей, за яких постійно треба сплачувати внески в різні фонди. – написав Олександр Цертій в Facebook.

Депутати міськради Кропивницького не захотіли звільнити батьків від “добровільних” внесків
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований