17 травня 2024, п’ятниця

На Кіровоградщині знайшли скелет з гранатою

В Олександрії, що на Кіровоградщині, при розкопці старої могили знайшли гранату учора, 19 вересня.
Подія трапилася в обід на території приватного будинку на вулиці Кременчуцькій, 304. Це район 8-ї школи, передає Моя Олександрія.
На прохання господині будинку, кілька місцевих чоловіків в городі розкопали могилу танкіста, який загинув у Другій Світовій війні, щоб надалі перенести останки на братську могилу або кладовище. Несподівано біля черепа виявили іржаву гранату.
"У нас стояло завдання підняти кістки на поверхню, щоб далі вирішити питання про перепоховання, а тут виявилася така проблема", – розповів один з копачів Олександр гажа.
За словами місцевих жителів, в листопаді 1943 року в цьому районі підбили радянський танк. Решта членів екіпажу, імовірно, врятувалися, а кинутий труп жителі закопали в городі. Після смерті доглядали. Крім гранати, біля кісток знайшли Підсумок з зотлілими документами, патрони і помазок для гоління.
Після виявлення гранати, чоловіки викликали рятувальників і правоохоронців. Начальник Олександрійської пожежно-рятувальної служби Дмитро Колесник прокоментував, що завтра, 20 вересня, гранату знешкодять вибухотехніки з обласного центру. А поки місце захистять стрічками і виставлять черговий пост поліції.
 

На Кіровоградщині знайшли скелет з гранатою
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований