29 вересня 2024, неділя

У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО (ФОТО)

Ігіт Гаспарян пішов до війська у квітні 2014-го року добровольцем. Служив стрільцем у 57-й окремій мотопіхотній бригаді. Загинув 10 лютого 2015 року на блокпосту поблизу Горлівки, який атакували диверсанти. Військовий відстрілювався, захищаючи позицію, і був смертельно поранений пострілом із гранатомета.
Встановили дошку на фасаді будинку, де проживає його родина. Тепер цю вулицю названо на його честь. 
Вшанувати пам’ять бійця прийшли рідні, бойові побратими та небайдужі містяни. Меморіальну дошку облаштували за ініціативи спілки вірмен області. 
– 10 лютого 2015 року Ігіт Гаспарян віддав своє життя за мирне небо над Бобринеччиною, де знаходиться його маленька батьківщина, Кіровоградщиною та всією Україною. Ми схиляємо голови перед бійцем, його братом, родиною. Подвиг Ігіта є прикладом високого патріотизму та відданості для молодих людей. Ми маємо пам’ятати завжди своїх героїв. Вірменська діаспора неодноразово доводила свою близькість до українського народу, сприймаючи Україну як рідну землю, – зазначив Кіровоградскої обласної ради Олександр Чорноіваненко.
[widgetkit id=1383]
Бійця нагороджено орденом «За мужність» третього ступеня посмертно. В нього лишилася дружина і двоє дітей.
– Тоді була досить складна ситуація, лише один взвод охороняв опорний пункт, так звані «ворота». Бойовики якраз зайшли з того боку і в той час, коли ніхто не очікував. В ході бою тоді загинуло двоє людей, обидва з Кіровоградської області, ще одного бойовики взяли в полон – говорить побратим загиблого Ігор Кравченко.
У Кропивницькому відкрили меморіальну дошку загиблому воїну АТО (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований