04 травня 2024, субота

Кіровоградщина – регіон із великим потенціалом для розвитку сільського “зеленого” туризму

У рамках Центрально-Українського інвестиційного форуму, що сьогодні розпочав роботу у Кропивницькому, відбулася панельна дискусія на тему: "Розвиток туристичної сфери як інструмент підвищення інвестиційної привабливості території", під час якої обговорили перспективи розвитку сільського "зеленого" туризму на Кіровоградщині. Про це повідомляє сайт ОДА.
Заступник директора департаменту – начальник відділу розвитку фермерства та приватного сектору на селі Міністерства аграрної політики та продовольства України Світлана Павленко наголосила на важливості туристичної галузі у сільській місцевості. – Розвиток сільських територій через створення нових робочих місць залишається одним із пріоритетних завдань Міністерства. У цьому контексті, значну увагу ми приділяємо саме розвитку туризму, адже залучення місцевого населення у цю сферу дозволить частково вирішити проблему безробіття і сприятиме підвищенню рівня життя людей, – відзначила Світлана Павленко.
Директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська зазначила, що на території Кіровоградщини зосереджена велика кількість історичних, культурних та природних пам'яток, що можуть стати популярними об’єктами для відвідування туристами. А враховуючи, що бюджетні види відпочинку на природі користуються серед населення все більшою популярністю, "зелений" туризм має всі шанси стати однією з важливих галузей для нашого регіону. На Кіровоградщині успішно діють десятки "зелених" садиб. Лише за останній рік було створено три повноцінні "зелені" садиби, де відпочивальники мають можливість відновити сили та оздоровитися в екологічно чистому середовищі.
Кілька таких садиб, що увійшли у сотню кращих у державі, зокрема, "У Світлани", "Бджілка", "Country Club" та "На гачок" під час панельної дискусії були відзначені відповідними сертифікатами.
 

Кіровоградщина – регіон із великим потенціалом для розвитку сільського “зеленого” туризму
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований