18 травня 2024, субота

Кіровоградщина: Пантаївський інтернат планують об’єднати із загальноосвітньою школою

Питання щодо майбутнього Пантаївської школи–інтернат буде вирішене до кінця цього року. Про це пише сайт КОДА.
На цьому наголосив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, підсумовуючи результати зустрічі з жителями Пантаївки під час особистого прийому громадян.
– На сьогодні у цьому населеному пункті дійсно склалася непроста ситуація. Тут діють два навчальних заклади, кожен з яких розрахований на 400 і більше дітей. Але якщо у загальноосвітній школі на сьогодні навчається 140 дітей, то в школі-інтернат лише 8 дітей-сиріт. Зрозуміло, що не є логічним, коли на утримання цього інтернатного закладу щороку витрачається чимала сума – від 8 до 10 млн грн. Це непомірно високі цифри, враховуючи, що на утримання одного учня у звичайній школі витрачається лише 10 тис грн, – зазначив посадовець. Якщо є проблема, ми її будемо вирішувати, знайдемо спільні алгоритми та відпрацюємо загальну концепцію, щоб об’єднати ці школи в один сучасний навчальний заклад. Це має бути школа, де матимуть змогу вчитися усі діти, й ті, що захочуть приїхати сюди із сусідніх сіл, й ті, які проживають у Пантаївці, а також ті, які потребують особливої уваги з боку держави. Обласна влада здатна забезпечити цих дітей усім необхідним, адже наше пріоритетне завдання – створити умови для того, щоб усі діти мали можливість отримувати якісну освіту, незалежно від того, де вони проживають.
Голова облдержадміністрації також зауважив, що у працівників школи-інтернату не має бути підстав для хвилювань, адже буде зроблено все, щоб кожен з них був працевлаштований за фахом.
Кіровоградщина: Пантаївський інтернат планують об’єднати із загальноосвітньою школою
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований