08 травня 2024, середа

Олександрія: У храмі Різдва Хрестова освятили іконостас (ФОТО)

Учора 2 листопада у храмі на території мікрорайону Перемога що в Олександрії освятили іконостас. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на Моя Олександрія.
Дерев’яний іконостас з липи з нанесенням позолоти виготовили умільці з міста Самбора на Західній Україні, а ікони виконали запорізькі художники. За словами настоятеля храму батька Серафима, вийшло схоже на іконостас в Кресто-Воздвиженськом храмі Києво-печерської лаври. В урочистій церемонії взяли участь єпископ Олександрійський і Світловодський Боголеп, мер міста Степан Цапюк та прихожани. На початку молебню владика звернувся до всіх присутніх: “Іконостас вийшов в славу Божу, і нам простому народові, на радість. Сподіваюся, що ця подія матиме в серцях відгук радості”.
По закінченню служби єпископ і міський голова заклали на території храму яблунево-грушевий сад. Будівництво і убрання церкви Різдва Хрестова фінансує генеральний директор ТОВ “Авіто Трейдінг Груп” Анатолій Поляцкий, якого в місті більше знають як співвласника “Екатерінославських меблевих майстерень”. У Олександрії розташовані виробничі потужності цього дніпропетровського підприємства. Фабрика входить до числа найбільших в країні виробників ортопедичних матраці.              
                                                                                   
                                                                                   
                                                                                   
Олександрія: У храмі Різдва Хрестова освятили іконостас (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований