01 жовтня 2024, вівторок

Кропивничани оцінили нову “зелену зупинку” (ФОТО)

З кожним днем Україна рухається в напрямку Європейських стандартів життя. Жителі Кропивницького не залишаються осторонь. В жовтні цього року, за підтримки депутата міської ради Рафаеля Санасаряна, в центрі Кропивницького з’явилась нова конструкція відпочинку, а саме зона так званого «релаксу».  На цьому місці, біля готелю Київ, завжди велике скупчення людей: поруч школи, дитячі садочки, ринки та торговельні центри.
На жаль, на сьогоднішній день, раніше встановлені криті зупинки перебувають у незадовільному стані: пошкоджено покриття, незручні лавки та невдале розміщення – все це потребує негайного вирішення!
В Європі вже давно практикують «зелені зупинки». Це  об’єднана конструкція із лавок та декоративних клумб,  які в літній час ще й охолоджують повітря так званим «туманним зрошенням». Саме такий сенс і носить проект Рафаела Санасаряна. Активісти та волонтери неодноразово звертались до міської влади, щоб ті допомогли це питання вирішити, бо не знайдеться жодної людини, яка б не хотіла побачити у себе в місті по-справжньому гарну, а головне – практичну зону.
Редакція нашого сайту звернула увагу на коментарі декількох кропивничан, які виявили невдоволення по відношенню до новоствореної  зупинки. Тож, ми вирішили піти, як то кажуть “в люди”, та дізнатись, яке ж насправді ставлення місцевих громадян до встановлених об’єктів.
Від самого початку, ми почули гарні відгуки. Людям дуже подобається ця ідея.
«Йдучи з роботи, мені хочеться сісти і відпочити, поки чекаю маршрутне таксі. А тут, окрім лавок, ще й зону озеленення зробили. На весну буде взагалі класно!», – прокоментувала одна з кропивничанок.
Також, ініціатори проекту зібрали підписи у населення на підтримку нової конструкції. Їм вдалося отримати майже 3 сотні підписів. І це не дивно! Адже схожих зон, у Кропивницькому, не існує. 
В одному з наших інтерв’ю, Рафаель Санасарян сказав:
«Люди, на жаль, часто скептично ставляться до «нового». Для мене це дивно. Якщо говорити про нашу інновацію, то ми дуже переймались з того приводу, щоб догодити містянам. Гарні відгуки додають сил для нових звершень. Наша головна мета – зробити місто гарним, чистим та цікавим!»
Доречі, він вже не вперше впроваджує такі гарні ідеї з благоустрію. Тож, чекатимемо весни, аби побачити проект уже завершеним на всі 100%.
За матеріалами "Мандарин-NEWS"
 

 

Кропивничани оцінили нову “зелену зупинку” (ФОТО)
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований