01 жовтня 2024, вівторок

Сьогодні в господарському суді Кіровоградської області обговорять скорочення штату та підтримають бойкот в Одесі

25 жовтня 2016 року об 15.00 відбудуться збори суддів господарського суду Кіровоградської області. Про це пише Златопіль із посиланням на офіційний портал "Судова влада України".
У порядку денному сьогоднішніх зборів – два питання. Перше з них стосується зменшення штатної чисельності суддів господарського суду Кіровоградської області.
Друге питання, яке розглянуть судді – "Про підтримку позиції Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області щодо необхідності припинення відправлення правосуддя в умовах, які створюють небезпеку для життя та здоров’я як безпосередньо суддів та працівників апарату суду, так і інших учасників судового процесу.". 
Справа в тому, що, як повідомляє портал Судова влада України, 5 жовтня 2016 року невідомими особами безпосередньо у судовому засіданні, яке проходило в Одеському апеляційному господарському суді, було вчинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення.
Оскільки, згідно заяви суддів, подальше здійснення правосуддя Одеським апеляційним господарським судом та господарським судом Одеської області "в умовах фізичного та психологічного тиску стало неможливим і суперечило б законодавству України, внаслідок можливості підданя сумніву законності судових рішень, безсторонності та об’єктивності суддів, а дії «громадських активістів» перешкоджали іншим громадянам у доступі до правосуддя", збори суддів обох судів прийняли рішення про припинення роботи Одеського апеляційного господарського суду і  господарського суду Одеської області та підготовали звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України.
Одеських суддів уже підтримана Рада суддів України, яка на засіданні 7 жовтня рекомендувала зборам суддів, у випадках неможливості відправлення правосуддя у зв'язку із загрозою життю і здоров'ю суддів, працівників апарату, учасників слухань по справах, відвідувачів суду, приймати рішення про тимчасове зупинення розгляду справ до усунення обставин, які зумовили виникнення небезпеки. 
фото з порталу ngp-ua.info
Сьогодні в господарському суді Кіровоградської області обговорять скорочення штату та підтримають бойкот в Одесі
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований