27 квітня 2024, субота

На Кіровоградщині готові до боротьби з грипом

Сьогодні у приміщенні Кіровоградської ОДА за участю директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Рибальченка та заступника головного державного санітарного лікаря області Тамари Ланкмілервідбулась прес-конференція на тему “Епідеміологічна ситуація в області. Стан вакцинації населення”. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Щотижня з початку жовтня в області збільшується кількість хворих на гострі распіраторні захворювання, спричинені вірусами грипу, епідеміологічний пік якого очікується на кінець листопада та протримається до кінця грудня. У зв’язку з цим директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко повідомив, що в лікувальних закладах області на період початку епідемії вже готові 639 лікарняних ліжок (210 з яких боксовані). У випадку ускладнення епідемії грипу, в області перепрофілюють ще 400 ліжок.
Також Олег Рибальченко зазначив, що єдиним засобом запобігання захворюванню на грип залишається щеплення. Станом на сьогодні Кіровоградцям пропонють на вибір 3 вакцини проти грипу. Усі вони – іноземного виробництва : “Інфлувак” (Нідерланди), “Флюарикс” (Німеччина) та “Іновакс” (Франція). Офіційна ватрість вакцини у цьому році складає 140 грн.
На Кіровоградщині готові до боротьби з грипом
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований