04 травня 2024, субота

Громада з Кіровоградщини подала до суду на ЦВК

У четвер, 27 жовтня, Окружний адміністративний суд м. Києва зареєстрував позов Помічнянської міської ради проти ЦВК, оскільки комісія вже вдруге відмовила їм у проведенні виборів ОТГ (об’єднаної територіальної громади).
Про це повідомляє Перша електронна газета, інформує Златопіль.
Помічнянці вимагають визнати протиправною та скасувати постанову ЦВК про відсутність правових підстав для призначення ЦВК перших виборів у Помічнянській об’єднаній територіальній громаді, а також зобов’язати ЦВК призначити вибори депутатів та голови громади й оголосити виборчий процес.
«Двічі протягом року ЦВК відмовила нам у проведенні перших виборів у Помічнянській ОТГ, – розповідає заступник Помічнянського міського голови Ніна Семашко. –  Свою відмову ЦВК мотивувала тим, що нібито відсутні правові підстави, оскільки у нас суміжні межі районів – ми, місто Добровеличківського району, а приєднуємо село з Новоукраїнського. Хоча у законодавстві є механізм проведення таких виборів – Закон «Про добровільне об’єднання громад» дозволяє це робити. Перший раз нам відмовили 13 лютого, другий – 7 жовтня.
Ми вважаємо дії ЦВК незаконними і такими, що порушують наші виборчі права. ЦВК давно вже втратила свою легітимність, оскільки термін повноважень 12 з 15 членів комісії закінчився ще у червні 2014 року. І ось ці 15 людей гальмують нам реформу, якої люди вже чекають рік і від якої очікують позитивних змін. Ми готові реалізовувати реформу місцевого самоврядування і не бачимо для цього жодних законодавчих перешкод. Наше конституційне право обирати і бути обраним порушене».
Ілюстрація – gk-press.if.ua
Громада з Кіровоградщини подала до суду на ЦВК
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований