26 квітня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому запустили дамбу вартістю майже чотири з половиною мільйони гривень (ФОТО)

Гідроспоруду у центрі міста було створено ще у 1989-му  році, проте будівництво до кінця так і не завершили. Так, в напівробочому стані, вона і функціонувала до 2015-го, коли її офіційно визнали аварійною, інформує Златопіль.
Протягом останніх кількох років, щоб дамбу не знесло весняними паводками, її обкладали мішками з піском. Цього року міський бюджет виділив необхідні кошти, провів тендер і вже в липні на Михайлівському мосту підрядники розпочали реконструкцію. 
Спеціалісти відновили основу дамби – залізобетонне перекриття, встановили одинадцять нових пласких поверхневих затворів та два затвори з ручними підйомниками. Роботу виконали у заплановані строки і не перевищивши зазначеного бюджету – 4 мільйона 372 тисячі гривень. 
[widgetkit id=1404]
Першими провернули механізм і відкрили шлях для води міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов. 
– Надійної експлуатації цієї гідротехнічної споруди вистачить, як мінімум, на 30 років. Також тут буде виставлено охорону. Це для того, щоб не допустити вандалів до протиправних дій, адже категорія людей яка полюбляє проявляти «народну творчість» шляхом розбору металоконструкцій – зазначив начальник управління з НС та цивільного захисту населення міськради Сергій Коваленко.
Фото – Златопіль
У Кропивницькому запустили дамбу вартістю майже чотири з половиною мільйони гривень (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований