02 травня 2024, четвер

На Кіровоградщини відразу дві сільські школи змінили свій статус

З 1 листопада на Маловисківщині відразу дві сільські школи змінили свій статус із загальноосвітніх вони стали НВК, тобто навчально-виховними комплексами. Мова йде про Злинську ЗШ № 2 1-111 ступеня і Якимівську ЗШ 1-111 ступенів, в структурі яких тепер є і підготовчі групи малюків дошкільного віку. Про це повідомляє Златопіль.
Рішення щодо реорганізації шкіл одноголосно прийняли депутати районної ради, зваживши на те, що по кілька десятків малюків у кожному з цих сіл досі не охоплені дошкільною освітою, та маючи на меті сконцентрувати й раціонально використовувати матеріальні та фінансові ресурси в освітній сфері. Адже дитсадок і школа під одним дахом -це спільне харчування дітей, економія тепла, кадри, методика. Все це дозволить зберегти школу на селі та подбати про наповнення її учнями та кадрами. для довідки: в одному з найбільших сіл Маловисківщини.
У Злинці діє дві школи I-III ступенів, працює один дитсадок, де виховується півсотні малюків. Однак, за даними відділу освіти райдержадміністрації, ще стільки ж дошкільним вихованням не охоплені, оскільки чинний дошкільний заклад не може прийняти всіх бажаючих. Що ж до Якимівки, то тут дитсадка немає взагалі, і понад 20 малюків перебувають вдома. Зваживши на ці проблеми та заради збереження сільських шкіл і було прийнято рішення про створення навчально-виховних комплексів.
На Кіровоградщини відразу дві сільські школи змінили свій статус
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований