01 жовтня 2024, вівторок

Два водосховища річки Дніпро на Кіровоградщині Кіровоградрибхорона традиційно наповнила мальками

Традиційно в цей осінній період, з 29 жовтня по 30 жовтня, за ініціативи та під головуванням Кіровоградрибоохорони, суб’єктами господарювання – користувачами водних біоресурсів, які зареєстровані в зоні діяльності Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, було проведено вселення малька риби виду товстолоби до Дніпродзержинського та Кременчуцького водосховищ річки Дніпро
Про це пише Златопіль із посиланням на Першгу електронну газету.
На Кременчуцькому водосховищі зариблення водойми відбувалось в районі міста Світловодська, до Дніпра було вселено 2 675 кг (17 833 екземпляри) мальків товстолоба, середньою вагою 150 грамів. Під час проведення заходу були присутні представники Кіровоградрибоохорони, які залучили до участі у заході представників Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, представники Світловодської районної державної адміністрації та міськвиконкому.
Цьогорічний зарибок, який було придбано користувачами за їх власні кошти для обох водосховищ, був вирощений в с. Аджамка Кіровоградського району в рибному господарстві ПАТ «Кіровоградрибгосп». Вибір видового складу рослиноїдних риб-вселенців не випадковий – товстолоби є чудовими природними меліорантами, та збільшення їх кількості у водоймі сприятиме поліпшенню її санітарного стану.
На Дніпродзержинському водосховищі користувачі здійснили зариблення в районі с. Деріївки Онуфріївського району, в присутності представників Кіровоградрибоохорони, які залучили до участі у заході представників Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, представників Деріївської сільської ради.
До річки було випущено 4 500 кг (30 000 екземплярів) мальків товстолоба.
Ілюстрація – Перша електронна газета
 

Два водосховища річки Дніпро на Кіровоградщині Кіровоградрибхорона традиційно наповнила мальками
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований