01 жовтня 2024, вівторок

На Кіровоградщині громада в суді оскаржує реорганізацію своєї школи

7 листопада 2016 року о 14:30 в Олександрівському районному суді на Кропивниччині відбудеться чергове засідання за позовом очільника ГО «Об’єднання правників «Українська правозахисна агенція», правозахисника Павла Дейнеко спільно з громадою села Вищі Верещаки щодо неправочинної ліквідації школи у вищеназваному селі.
Про це Златополю повідомили в ГО Українська правозахисна агенція 
Нагадаємо, що 22 червня 2016 року місцева районна рада прийняла рішення №75, за яким було створене Красносільське НВО, а також припинила юридичну особу Вищеверещаківського НВК. Тобто, за словами правозахисника, де-юре це означає ліквідацію школи в селі Вищі Верещаки. 
Обурення жителів цього села знайшло своє втілення в численних зверненнях до відповідних органів та посадових осіб з проханням допомогти зберегти їх школу. Проте, окрім відписок і тотального нерозуміння проблеми селяни так нічого й не отримали. 
18 серпня 2016 року ініціативна група мешканців села подала до Олександрівського районного суду позовну заяву про визнання протиправним та скасування вищеозначеного рішення Олександрівської районної ради.
Ілюстрація – 112.agency
 

На Кіровоградщині громада в суді оскаржує реорганізацію своєї школи
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований