30 вересня 2024, понеділок

Кропивницький коледж виграв грант від HAAS на 11,5 тисяч доларів

Кропивницький iнженерний коледж Центральноукраїнського нацiонального технiчного унiверситету другий рiк поспiль отримує грант фонду Джина Хааса, засновника верстатобудiвної компанiї HAAS Automation. Минулого року грант було використано для придбання 3D-принтера i 3D-сканера. Як повідомив сайт ЦНТУ, цьогорiчний грант призначено для виплати 25-ти стипендiй найбiльш успiшним студентам машинобудiвних спецiальностей. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на Рідний Край.
Як розповiв директор iнженерного коледжу ЦНТУ Микола Сторожук, Фонд Джина Хааса (Gene Haas Foundation) щорiчно проводить конкурс на отримання грантiв серед європейських партерiв верстатобудiвної компанiї HAAS Automation. HAAS Automation цiкавить популяризацiя професiї машинобудiвника. Тому засновник компанiї Джин Хаас через власний фонд реалiзує програми з пiдтримки студентiв технiчних спецiальностей машинобудiвних навчальних закладiв. Загальний грошовий фонд грантових програм – $1 мiльйон. Претенденти на отримання гранту – сотнi органiзацiй з усiх країн Європи, що знаходяться в програмi компанiї HAAS iз пiдготовки фахiвцiв для роботи на верстах ЧПУ.
Минулорiчний грант на той час машинобудiвний коледж КНТУ використав на придбання навчального 3D-обладнання, яке використовується при вивченнi студентами 3D-моделювання, а також на придбання спецодягу, довiдникiв, спецiалiзованої лiтератури для вивчення англiйської мови iнженерного спрямування та виплату разової стипендiї студентам. Цього разу весь грант призначено на виплату стипендiй 25-ти найкращим студентам машинобудiвних спецiальностей протягом 2016-17 навчального року.
«В нашому коледжi вибудувана окрема система, яка дозволяє створити студентам конкурентнi умови навчання, – говорить директор Кропивницького iнженерного коледжу ЦНТУ Микола Сторожук, – Найкращi студенти, студенти з найвищими рейтингами, наприклад, при розподiлi на практику отримують право першими обирати найкращi мiсця проходження практики. Також добрим стимулом до навчання є додаткова стипендiя. Минулого року ми виплатили разову стипендiю в розмiрi 1,5 звичайної стипендiї семи найкращим за рейтингом студентам машинобудiвних спецiальностей. Цього разу ми отримали вiд Фонду Джина Хааса цiльовий стипендiальний грант: протягом десяти мiсяцiв 25 найкращих студентiв другого-четвертого курсiв машинобудiвних спецiальностей бюджетної або комерцiйної форми навчання отримуватимуть по 1150 гривень.
Органiзатори конкурсу окреслили лише загальнi умови визначення претендентiв на стипендiю вiд Фонду Джина Хааса: це мають бути студенти машинобудiвних напрямiв пiдготовки (в нашому навчальному закладi таких спецiалiзацiй три: «Технологiя обробки матерiалiв на верстатах i автоматичних лiнiях», «Iнструментальне виробництво», «Обслуговування верстатiв iз ЧПУ та РТК»). Далi вони кажуть: ви краще знаєте, хто саме iз студентiв заслуговує на стипендiю. Тобто для них не має значення, анi курс навчання, анi форма навчання. Але, звiсно, при визначеннi стипендiатiв ми враховували показники успiшностi навчання та репутацiю студентiв. Стипендiю отримають, дiйсно, найкращi студенти, лiдери на своїх спецiальностях».
Оскiльки процедура оформлення документiв на грант зайняла багато часу, отримувати стипендiю вiд Фонду Джина Хааса студенти Кропивницького iнженерного коледжу Центральноукраїнського нацiонального технiчного унiверситету почали вже в серединi осенi (планувалось виплатити одразу двi стипендiї: за вересень i жовтень). Щоб мотивувати студентiв до подальших успiхiв у навчаннi, керiвництво коледжу не виключає частковий перегляд кандидатур стипендiатiв за пiдсумками зимової сесiї.
фото – Рідний Край
 

Кропивницький коледж виграв грант від HAAS на 11,5 тисяч доларів
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований