30 вересня 2024, понеділок

21 листопада Кіровоградщина відзначатиме День Гідності та Свободи

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко під час щопонеділкової апаратної наради поінформував стосовно відзначення в області Дня Гідності та Свободи. Про це пише Златопіль з посиланням на сайт ОДА.
– 21 листопада цього року ми будемо вшановувати громадянську мужність учасників подій Помаранчевої Революції і Революції Гідності. Саме зараз ми знаходимо ті форми вшанування, ті конкретні заходи, які проводитимуться в цей день і в майбутньому, – підкреслив посадовець.
Сергій Коваленко повідомив, що на зустрічі з громадськістю, яка відбулася минулого тижня в облдержадміністрації, висловлювалися конкретні пропозиції щодо проведення заходів із вшанування героїв. Зокрема, було рекомендовано міськраді обласного центру провести засідання топонімічної комісії з визначення місця зведення пам’ятника героям, а також створити конкурсну комісію із залученням фахівців та громадськості, яка визначить проект пам’ятного знаку, що в подальшому буде реалізовано.
– Також підтримано пропозицію викарбовування на граніті імен Героїв Небесної Сотні. А той тимчасовий пластиковий варіант, який є зараз, після встановлення гранітної дошки слід буде передати до краєзнавчого музею для постійно діючої виставки, – зауважив Сергій Коваленко.
21 листопада, за інформацією посадовця, заплановано проведення низки заходів у навчальних закладах, військових частинах, закладах культури. Буде організовано тематичні виставки, "круглі столи", зустрічі з учасниками революційних подій.
Сергій Коваленко також звернув увагу на необхідність упорядкування та підтримання в належному стані об’єктів, пов’язаних із подіями Революції гідності, – пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховання загиблих борців за незалежність країни в ХХ столітті та воїнів, полеглих за свободу і територіальну цілісність України під час антитерористичної операції.
фото з власного архіву "Златополя"
21 листопада Кіровоградщина відзначатиме День Гідності та Свободи
Оцінити цей запис

Магазин товарів для активного відпочинку ProTrack

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований