28 квітня 2024, неділя

У Олександрійському районі вирішили обнести села захисними бар’єрами

Жителі Олександрійського району почали обносити свої населені пункти захисними бар’єрами. 5 листопада, роботи проводилися в селі Головківка. Про це повідомляє Златопіль з посиланням на Мою Олександрію.
У заході взяли участь близько 100 добровольців, включаючи дітей з місцевої школи. Довкола села, по його периметру, трактором вирили траншеї, в які висадили молоді дублення. Загальна протяжність кільця склала два кілометри. За словами сільського голови Віктора Галушки, захисний бар’єр необхідний для поліпшення якості питної води.
Не є таємницею той факт, що для здобуття високих урожаїв аграрії користуються хімікатами. Враховуючи, що села і селища історично побудовані в низинах, вся ця “хімія” потрапляє в колодязі і свердловини. Ось і вирішили захиститися зеленим кільцем-фільтром для затримки шкідливих речовин.  Відомо, що лісосмуга шириною всього 10 метрів здатна поглинати до 55% аміачного азоту, до 93% – фосфору, і до 5% – нітратного азоту. Ширина кільця в Головківкі склала 400 метрів.
Саджанці дуба, на прохання місцевих жителів, купила група компаній “УкрАгроКом”. І тут же народилася ідея обнести бар’єрами всі населені пункти району – від села до села. Загальнорайонна акція пройде під егідою генерального директора “УкрАгроКома” Анатолія Кузьменко, який бере на себе закупівлю саджанців.
 Проект отримав назву “Зелені бар’єри рідного села”.
  
                                                                                               
У Олександрійському районі вирішили обнести села захисними бар’єрами
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований