06 травня 2024, понеділок

Вишивки із душею від Віри Залізняк (ФОТО)

Учора 6 листопада  у приміщенні Кіровоградського обласного краєзнавчого музею було відкрито персональну виставку Віри Іванівни Залізняк “І кожна вишивка – частина серця мого”. Про це повідомляє кореспондент Златополя.
Віра Іванівна вважає, що любов до вишивання передалась їй по генам.  Усі жінки в сім’ї майстрині любили займатись рукоділям, а вишивати вона навчилась, спостерігаючи, як це робить бабуся. Наразі вона сама вчить людей вишивати: проводила майстер-класи у бібліотеці ім.Бойченка та у художньому музеї. Це перша персональна виставка Віри Іванівни. На ній були представлені: рушники, вишивані народні костюми, сучасні елементи одягу прикрашені вишивкою, краватки. Також на виставці було презентовано вишивані картини гладдю, хрестиком, об’ємні вишивки, вишивки стрічкою. 
Найбільше Вірі Іванівні подобається вишивати пейзажі, квіти, будівлі і все, що стосується нашої країни, культури та традицій. 
“В кожну свою роботу я вкладаю душу,- говорить Віра Іванівна,- буває, вишиваю цілий день, а як лягаю спати, думаю, що скоріше б вже прокинутись і знову сісти за роботу. “
Усіх відвідувачів виставки дуже вразила остання з робіт майстрині – вишивка із зображенням Тараса Григоровича Шевченка. Також майстринею було презентовано роботи сакрального мистецтва – ікони. 
Аби передати усю атмосферу творчого світу Віри Іванівни захід супроводжували звуки народної пісні у виконанні колективу “Зоряниця”, а усіх гостей виставки частували караваєм.
 
                                                                                                                        
                                                                                                                                               
                                                                                                                                               
Вишивки із душею від Віри Залізняк (ФОТО)
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований