17 травня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому вручили державні нагороди та обласні відзнаки воїнам ЗСУ

Голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд та начальник ОВА Андрій Райкович напередодні Дня Збройних Сил України вручили військовослужбовцям ЗСУ державні нагороди та обласні відзнаки сьогодні, 4 грудня.

Про це повідомляє Кіровоградська обласна рада, інформує Златопіль.

Посадовці вручили близьким загиблих Героїв бойові нагороди. Зокрема, ордени «За мужність» ІІІ ступеню отримали рідні старшого лейтенанта Євгенія Гненного, старшого солдата Євгена Коваленка та солдата Олега Чембарова, медалі «За військову службу Україні» – солдата Станіслава Блощинського та старшого солдата Богдана Хомовського.

Також Юрій Дрозд та Андрій Райкович відзначили діючих військовослужбовців ЗСУ обласними грамотами та подяками.

«Ви робити все можливе, щоб прискорити нашу перемогу. А наше завдання – допомогти кожному воїну: на фронті і в тилу. Депутатський корпус підтримує всі рішення, які необхідно прийняти для підтримки нашої армії. Так, субвенція на підтримку ЗСУ з обласного бюджету державному лише за півроку склала 88 млн. грн., – наголосив голова Кіровоградської обласної ради Юрій Дрозд. – Наші хлопці і дівчата віддають найдорожче – життя і здоров’я. Тому одним з основних напрямків нашої роботи є забезпечення повноцінного життя ветеранів. Для соціальної підтримки наших захисників та членів їхніх родин рішенням депутатського корпусу затверджена відповідна обласна програма до 2025 року. Для її реалізації в обласному бюджеті на цей рік передбачені видатки у сумі понад 78 мільйонів гривень. В усіх сорока дев’ятьох територіальних громадах області депутати затвердили відповідні місцеві програми соціальної підтримки захисників на загальну суму майже 137 мільйонів гривень».

За словами посадовця, обласна рада налагодила результативну діяльність кількох комунальних підприємств, які надають допомогу нашим військовослужбовцям і ветеранам Збройних Сил. Зокрема, при обласній раді створили комунальний заклад «Обласний «Центр-Ветеран». Його працівники надають ветеранам необхідну юридичну, психологічну та соціальну допомогу. Зокрема, за необхідності забезпечують супровід при проходженні МСЕК та ВЛК. За потреби фахівці закладу супроводжують військовослужбовців при вирішенні їхніх проблем за місцем призначення.

У Кропивницькому вручили державні нагороди та обласні відзнаки воїнам ЗСУ
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований