29 березня 2024, п’ятниця

У Кропивницькому запустять онлайн-платформу для контролю за бродячими тваринами

У міській раді працюють над запуском онлайн-платформи “Animal-id.info”, з допомогою якої проводитимуть облік безпритульних і власницьких тварин у Кропивницькому. Запуск платформи планують на початку наступного року, повідомив помічник міського голови Андрій Лейбенко. Інформує Златопіль з посиланням на УНН-Центр.
За його словами, Кропивницький не є першим містом, де запровадять таку платформу. Вона успішно діє в столиці та Львові.
“Ми приєдналися до цього ресурсу і використовуємо його безкоштовно. Для нас зробили декілька модулей: кабінет для відлову безпритульних тварин, карта для обліку безпритульних тварин, адопція (можливість усиновлення тварини). Останній модуль буде розміщений на новому сайті міськради”, — розповів Андрій Лейбенко.
Головними користувачами платформи стануть працівники комунального підприємства “Кіровоград-Універсал 2005”, на якому працює бригада відлову тварин. Підібравши тварину на вулиці, вони будуть заносити в базу даних місце відлову, номер чіпу (ID-номер тварини), породу, приблизний вік. Для занесення таких даних, говорить Андрій Лейбенко, необхідно мати спеціальний додаток на телефоні.
Доступ до платформи матимуть і громадські організації “БІМ” і “Щасливий пес”, які в межах Програми регулювання чисельності безпритульних тварин на 2016-2020 роки, займаються стерилізацією відловлених тварин.
Нагадаємо, цьогоріч міська рада за бюджетні кошти закупила сітки та машину для відлову тварин. Служба, яка має виловлювати безпритульних тварин, вже розпочала роботу.
фото – kir.gov.ua
У Кропивницькому запустять онлайн-платформу для контролю за бродячими тваринами
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований