18 квітня 2024, четвер

До Кропивницького доставили 732 комп’ютери для шкіл Кіровоградщини

Біля приміщення Кіровоградського обласного центру дитячо-юнацької творчості прибула вантажівка, що доставила 732 комп'ютери для шкіл Кіровоградської області. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту УНН-Центр повідомив член групи з міжпарламентських зв’язків з Китайською Народною Республікою та народний депутат України Олександр Горбунов, інформує Златопіль.
“Це завершення проекту, який почали під час перемовин з представниками посольства Китайської Народної Республіки. Ми попросили допомоги в сфері науки, і нам не відмовили. Була підписана міжурядова угода, згідно з якою Китай надав 10-ти мільйонний транш Україні. Він прибув у вигляді комп’ютерів для наших шкіл. Пізніше знайшли кошти на ліцензійне програмне забезпечення”, — повідомив Олександр Горбунов.
За словами директора управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА Володимира Таборанського, комп’ютери, що сьогодні прибули, є вкрай необхідними для області.
“Те, що ми сьогодні отримали, — це черговий етап реалізації в області проекту з комп’ютеризації навчальних закладів. Сьогодні 66 шкіл області отримають по 11-12 комп’ютерів. У містах отримали нову техніку навчальні заклади з поглибленим вивченням предметів, а у сільській місцевості — опорні школи”, — повідомив Володимир Таборанський.
Як зазначив очільник освіти області, що опорних шкіл в селах Кіровоградщини 18. Також техніку отримають школи, які стануть такими. Забрати оргтехніку приїхали представники 66 шкіл Кіровоградської області.
фото  – УНН-Центр
 

До Кропивницького доставили 732 комп’ютери для шкіл Кіровоградщини
Оцінити цей запис

Доставка квітів у Кропивницькому

Коментарі

Додати коментар

Ваш e-mail не буде опублікований